Lelkipásztori munkatársak újították meg ígéretüket Zalaegerszegen

2019. január 18., péntek | 10:09

Január 13-án szentmise keretében újították meg ígérettételüket a zalaegerszegi Szűz Mária Szeplőtelen Szíve-plébánia lelkipásztori munkatársai. A szertartás után házszentelést tartottak a plébánián.

A lelkipásztori munkatársak évről évre megújítják esküjüket, miután megkapták engedélyüket a megyéspüspöktől. Idei ígérettételük szentmise keretében történt; az eskü után ők maguk végezték a szolgálatot a szertartáson.

A szentmisét követően a hívek a plébánián gyűltek össze, ahol közös imádság keretében kérték a plébánia épületeire Isten áldását Takács András kórházlelkész vezetésével. A lelkipásztor szenteltvízzel meghintette és megtömjénezte a lakó- és hivatali helyiségeket, valamint a közösségi termet.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
akikert-harang-nem-szolt-tiz-eve-segiti-magzatvesztoket-kovacs-ferenc-es-treer-maria
Akikért a harang nem szólt – Tíz éve segíti a magzatvesztőket Kovács Ferenc és Treer Mária

Tabukat döntöget Kovács Ferenc diakónus és felesége, Treer Mária mentálhigiénés lelkigondozó: abortuszon átesettek, valamint gyermeküket vetélés, halvaszületés miatt elvesztők számára szerveznek lelkigyakorlatokat 2009 óta. A tíz év alatt közel négyszáz szülő oszthatta meg velük fájdalmát, „amiről nem illik beszélni”.

2019. április 23., kedd
husvetvasarnapi-szentmisek-puspoki-szekhelyeken
Húsvétvasárnapi szentmisék a püspöki székhelyeken

Országszerte szentmiséken ünnepeltük április 21-én, húsvétvasárnap Urunk, Jézus Krisztus feltámadását. A püspöki székhelyek ünnepi szertartásairól adunk körképet.

2019. április 23., kedd