Lelkipásztori munkatársak újították meg ígéretüket Zalaegerszegen

2019. január 18. péntek, 10:09

Január 13-án szentmise keretében újították meg ígérettételüket a zalaegerszegi Szűz Mária Szeplőtelen Szíve-plébánia lelkipásztori munkatársai. A szertartás után házszentelést tartottak a plébánián.

A lelkipásztori munkatársak évről évre megújítják esküjüket, miután megkapták engedélyüket a megyéspüspöktől. Idei ígérettételük szentmise keretében történt; az eskü után ők maguk végezték a szolgálatot a szertartáson.

A szentmisét követően a hívek a plébánián gyűltek össze, ahol közös imádság keretében kérték a plébánia épületeire Isten áldását Takács András kórházlelkész vezetésével. A lelkipásztor szenteltvízzel meghintette és megtömjénezte a lakó- és hivatali helyiségeket, valamint a közösségi termet.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink – olvasta már?
nemzetkozi-eucharisztikus-kongresszus-kivul-es-belul-tizenot-kerdes-es-valasz-segit-keszuletben
Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kívül és belül – Tizenöt kérdés és válasz segít a készületben

Fábry Kornélt, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) általános titkárát kérdeztük a budapesti találkozó előkészületeiről, tudnivalóiról. A kérdéseket és a válaszokat két részben adjuk közre. Az alábbiakban az első rész olvasható.

2019. február 18. hétfő
isten-tud-kozel-hozni-minket-egymashoz-uzeni-hazassag-hete
Isten tud közel hozni minket egymáshoz – üzeni a házasság hete

A hazánkban tizenkettedszer megrendezett házasság hete programsorozat záró szentmiséjére február 17-én, a budapest-belvárosi Nagyboldogasszony-főplébánia-templomban került sor. A liturgiát Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök vezette.

2019. február 18. hétfő