Lezárult a nemzetközi Serra-találkozó

2009. május 27., szerda | 16:50

Május 23-án Jánkmajtis adott otthont a 2. Nemzeti Serra Tanács ülésének és egyben a nemzetközi Serra-találkozónak.

A 10 órakor kezdődő szentmisét Bosák Nándor megyéspüspök celebrálta. A „jó Pásztor” képével és Boldog Apor Vilmos életén keresztül bemutatta, mit jelent a papi hivatás. „Azok az apostolok, akik 2000 éve megértették Jézus szeretetét, azt a szeretetet viszik az emberek közé, amelyet Jézus mutatott számukra. A papi élet odaadó szolgálat, amelyben a pap mások javára szenteli életét”  – mondta. „Aki megérti az egyházban a papi szolgálatot, Jézus Krisztus másokért való szeretetét látja meg. (…) A Serra közösség tagjai hivatásként vállalják, hogy imádkozzanak a papságért, és ezzel a hitet erősítik meg az emberben, hogy a magunk módján bekapcsolódhatunk a Jézus Krisztus által képviselt műbe.”

Ruszki Gábor plébános elmondta: „A Serra-mozgalom olyan lelkiség, amely imára hív papi és szerzetesi hivatásokért, mert annyi és olyan papunk van, amennyit megérdemlünk és amennyit kiimádkozunk.”

A szentmisén a Munkácsi Egyházmegye képviseletében a nagyszőlősi ferences házfőnök, a görög katolikus hittudományi egyetem lelki igazgatója, a záhonyi és fehérgyarmati görög katolikus paróchus, a Serra-káplánok, valamint Jánkmajtis papnövendékei is részt vettek.

A szentmise végén Várbíró Péter magyarországi Serra-kormányzó bejelentette, hogy Wollenszky Tibor és Ruszki Gábor nemzetköri Serra-káplánokká váltak, a jánkmajtisi és a fehérgyarmati Serra-klubok pedig bekapcsolódtak a nemzetközi Serra-mozgalom vérkeringésébe. Zárásként Gino Cappallozza európai elnök átadta a nemzetközi tagságot jelentő okmányt a két klub részére.

Kádár Brigitta/Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
krisztus-feltamadasa-lathato-es-lathatatlan-vilag-talalkozasa
Ternyák Csaba: Krisztus feltámadása – A látható és a láthatatlan világ találkozása

Ternyák Csaba egri érsek írásával kívánunk minden kedves olvasónknak áldott, kegyelemmel teljes húsvéti ünnepeket!

20:00
latni-az-ures-sirt-es-hinni
Látni az üres sírt és hinni

Húsvétvasárnap – Gondolatok az evangéliumhoz (Jn 20,1–9)

16:00
Útravaló – 2019. április 20., húsvét vigíliája

Útravaló – 2019. április 20., húsvét vigíliája

Napról napra közreadunk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat. Húsvét második vasárnapjáig Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót: elmélkedései a római egyház ősi stációs liturgiája útján vezetnek.

Korábbiak »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle