Magyar szentek és boldogok bélyegen

2013. augusztus 16. péntek, 12:42

A Magyar Posta különleges bélyeget bocsátott ki az 2013-as Szent István-emlékév alkalmából.

A Magyar Szentek és Boldogok I. című alkalmi bélyeg-kisívet augusztus 14-én, Székesfehérvár fogadalmi napján, a Szent Jobb hazaérkezésekor, a Szent István-emlékév kiemelt programjaként mutatták be a Püspöki Palotában.

Az ünnepi eseményen elhangzott két beszéd – melyet Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök, illetve Molnár Róbert, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgató-helyettese mondott – meghallgatható az egyházmegye honlapján.

Székesfehérvári Egyházmegye/Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
-az-legjobb-arvahaz-amit-soha-nem-epitenek-meg-bojte-csaba-hatvaneves
„Az a legjobb árvaház, amit soha nem építenek meg” – Böjte Csaba hatvanéves

„Hatvan év – mi ez az évmilliárdokhoz képest, amióta a mennyei Atya a világról gondoskodik! És a szeretet gyakorlása amúgy sem olyasmi, amiből bárki nyugdíjba mehetne” – vallja a ferences szerzetes, aki január 24-én ünnepli 60. születésnapját. Hivatásáról, életútjáról kérdeztük Csaba testvért.

2019. január 23. szerda
zenari-biboros-az-artatlanok-lemeszarlasa-ma-is-zajlik-sziriaban
Az ártatlanok lemészárlása ma is zajlik Szíriában – Interjú Zenari bíborossal

Mario Zenari bíboros, szíriai apostoli nuncius január 21-én a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében beszélt a szíriai nép szenvedéseiről, és köszönetet mondott, amiért a magyar kormány támogatja a katolikus kórházakat. Ebből az alkalomból kérdeztük a szíriai helyzetről.

2019. január 23. szerda