Magyarul is olvashatók a Szlovák Püspöki Konferencia adventi gondolatai

Külhoni – 2015. november 29., vasárnap | 10:59

A Szlovák Püspöki Konferencia kezdeményezéseként immár harmadik alkalommal kaphatnak az érdeklődők naponta egy-egy gondolatot az adventi időszakban. Az idézetek az elmúlt évekhez hasonlóan magyar nyelven is olvashatók lesznek az advent.kbs.sk honlapon – tájékoztatott Molnár Tamás.

Az idei gondolatok az irgalmasságot helyezik a középpontba. A téma választását a Ferenc pápa által meghirdetett irgalmasság rendkívüli szentéve ihlette, amely 2015. december 8-tól 2016. november 20-ig tart.

A november 29-én, advent első vasárnapján induló sorozatban találhatnak majd az érdeklődők részleteket többek között különféle enciklikákból, Szent Fausztina nővér naplójából, Ferenc pápa üzeneteiből.

Az eddigi kampányok során mintegy tizenötezren kaptak naponta idézeteket.

Két évvel ezelőtt a szlovákiai püspökök gondolatait olvashatták az adventi és karácsonyi időben azok, akik követték a püspöki konferencia kezdeményezését, tavaly pedig Szent II. János Páltól kölcsönzött idézetek segítették a felkészülést Jézus Krisztus születésének ünnepére.

2014 nagyböjtjében Ferenc pápa gondolatai segíthették az érdeklődőket a lelki elmélyülésben, idén pedig a megszentelt élet évéhez kapcsolódva szerzetes szentektől vett idézeteket kaptak a regisztrálók.

A napi gondolatokat magyar nyelven a pozsonyi magyar katolikus közösség honlapján is megtalálják.

Forrás és fotó: Pozsonyikatolikusok.sk

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria