Május elejéig több mint 1400 magyar fiatal jelentkezett a krakkói Ifjúsági Világtalálkozóra

Hazai – 2016. május 5., csütörtök | 18:59

Bő egy hónappal az országos regisztrációs rendszer megnyitása után már több mint 1400 magyar fiatal jelezte részvételét a krakkói Ifjúsági Világtalálkozóra. A csoportvezetők előzetes becslései alapján már megtörtént 3500 fő előregisztrációja, jelenleg e helyek „feltöltése” zajlik a rendszerben.

A szervezők hazánkból mintegy négy-ötezer fiatal részvételére számítanak a júliusi világtalálkozón.

A legtöbben a középső országrészből regisztráltak: az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyéből közel négyszázan, a Váci Egyházmegyéből pedig 180-nál is többen. A harmadik legnépesebb a Szeged-Csanádi Egyházmegye csoportja: ők közel száz jelentkezővel számolhatnak már most, három hónappal az IVT nyitánya előtt.

A szerzetesközösségek, lelkiségi mozgalmak is szép számmal képviseltetik majd magukat a világtalálkozón: a bencés iskolák csoportjaiba már 150-en jelentkeztek, s hasonló nagyságrendre számítanak a ferences közösségek által szervezett csoportok is. Ahogy az egyházmegyék, úgy a legtöbb szerzetesközösség, lelkiségi mozgalom által szervezett csoportok is tárt karokkal várják a további jelentkezőket: a Sacre Coeur-nővérek közössége például az IVT-re tartó gyalogos zarándoklatára várja a fiatalok csatlakozását.

A fiatalokkal együtt hét magyar püspök is részt vesz majd a találkozón. A csoportok kísérésére ez idáig több mint húsz pap, több mint harminc pap- és szerzetesnövendék, valamint tizenöt szerzetesnővér jelentkezett.

Folyamatosan alakulnak újabb és újabb csoportok, és lehetőség van a főcsoportokon belül alcsoportok létrehozására is, így az egy közösségből, egyházközségből érkező fiatalok együtt maradhatnak az utazás, az előtalálkozók és a krakkói hét során.

A magyar szervezők egészen június közepéig várják a résztvevők jelentkezését, de aki május közepéig regisztrál, az részletfizetési lehetőséget is kap. A jelentkezéseket május folyamán kezdik majd jóváhagyni az egyes csoportok felelősei.

Forrás és fotó: MKPK Ifjúsági Bizottsága

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria