Márfi Gyula érsek fogadta Tanpai Rinpocse nepáli buddhista lámát

2009. november 14. szombat, 09:00

Márfi Gyula érsek november 13-án a veszprémi érseki palotában fogadta Tanpai Rinpocse nepáli buddhista lámát.

Tanpai Rinpocse megtekintette az érseki palotát.  A találkozón a vallások közötti kapcsolatokról beszélgettek. A nepáli láma elmondta, hogy nagyon fontosnak tartja a vallások közötti párbeszédet.

Tanpai Rinpocse járt a veszprémi székesegyházban is, ahol az altemplomot is megtekintette, valamint Boldog Gizella oltáránál kifejezte tiszteletét első királyunk hitvese iránt.

Tanpai Rinpocse 1957-ben Tibetben született, családja hat év múlva Nepálba emigrált. Húsz évesen beiratkozott a Szanszkrit Egyetemre, az egyetem tíz éve alatt buddhista filozófiát tanult és a világvallások tanításaival foglalkozott. 1984 óta oktatja a buddhista hitet Ázsiában és Európában. Rinpocse 1990-ben megalapította a Fehér Királyi Kolostort, Nepál egyik legnagyobb kolostorát,  Kathmanduban. A kolostorban több száz szerzetes él.

Fehér János/Magyar Kurír

Kép: Nagy Károly

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Címkék: egyházmegyék
Vezető híreink – olvasta már?
a-pajzs-megerosit-es-felvertez-szabo-ferenc-sj-kapta-iden-parma-fidei-hit-pajzsa-dijat
A pajzs megerősít és felvértez – Szabó Ferenc SJ kapta idén a Parma fidei – Hit pajzsa díjat

A kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából a Parma fidei – Hit pajzsa díjat idén Szabó Ferenc SJ kapta. A tizennyolcadik alkalommal megrendezett díjátadót február 23-án tartották Budapesten, a jezsuiták Párbeszéd Háza dísztermében. Az eseményen Erdő Péter bíboros is részt vett.

20:08
a-biblia-uzenete-atkelni-sajat-voros-tengeremen
Átkelni saját „Vörös-tengeremen”

Évközi 7. vasárnap – Gondolatok az evangéliumhoz (Lk 6,27–38)

16:00