Márfi Gyula érsek karácsonyi interjúja a Veszprém Televízióban

Hazai – 2009. december 28., hétfő | 13:50

Márfi Gyula veszprémi érsek karácsony ünnepe alkalmából húszperces interjút adott a Veszprém Televíziónak.

Jankovits Gyula felelős szerkesztő kérdésére Márfi érsek elmondta: számára a karácsony azt jelenti, hogy Jézus Krisztus, az Isten fia meglátogatott bennünket, eljött hozzánk, velünk töltött több mint 30 évet. Tehát nemcsak valamit küldött, hanem ő maga jött el. Ez arra tanít bennünket, hogy nem elég csak ajándékokat venni a hozzátartozóinknak, szeretteinknek, hanem önmagunkat kell nekünk is ajándékul adnunk. Ne felejtsük el, hogy amikor Jézus elment a Földről, akkor sem egy szobrot hagyott itt, amit akár ő maga faragott volna, hanem önmagát hagyta itt nekünk a kenyér és a bor színe alattt  –  hangsúlyozta Márfi érsek.

Legyen időnk beszélgetni azokkal, akiket szeretünk. A karácsony minden keresztény és nem keresztény ember számára is alkalmul szolgál arra, hogy meghitten beszélgessen a szeretteivel, és  ezáltal jobban megismerjék egymást, hiszen tudjuk, hogy a karácsony a szeretet ünnepe –  mondta a Veszprém Televízió  Katolikus Krónika című műsorában Márfi Gyula érsek.

Jankovits Gyula felelős szerkesztő kérésére Márfi Gyula érsek az interjúban áttekintette a Veszprémi Főegyházmegye elmúlt évét is, ennek ismertetésére a későbbiekben visszatérünk. 

A Veszprém Televízió Katolikus Krónika című műsora tíz éve indult. Új műsorral havonta jelentkezik, a programot a televízió több alkalommal megismétli.

Fehér János/Magyar Kurír

Kép: Veszprém Televízió