Mária-áhítat Kovásznán

2019. február 19., kedd | 12:07

Ahogyan minden hónap harmadik szombatján, február 16-án is Mária-áhítatot tartottak az erdélyi Kovásznán.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

A szentmise főcelebránsa Hölgyes Pál Zsolt zágoni plébános volt, a homíliát Péter Arthur kovásznai plébános mondta. A szentmisét követő rózsafüzér-imádságot az altorjai hívek vezették, kiket plébánosuk, Hatos Mihály is elkísért. Az áhítaton részt vett továbbá Becze Lóránt szentkatolnai és Tifán Lajos futásfalvi lelkipásztor.

A szentmisét, a rózsafüzér elimádkozását, valamint  a kegytárgyak megáldását követően a jelenlevő hívek, lelkipásztorok és a fatimai Szűzanya szobrát vivő altorjai asszonyok gyertyás körmeneten vettek részt. A szertartás Péter Arthur plébános áldásával zárult.

A februári áhítaton a Pusztináról érkezett asszonyok énekkel köszöntötték Szent István királyt, a kovásznai templom védőszentjét. A pusztinai híveket elkísérte Nistor Krisztián atya is, aki rendszeres látogatója a kovásznai Mária áhítatnak.

A következő Máriát köszöntő áhítat március 16-án, szombaton 18 órától lesz.

Forrás és fotó: Romkat.ro

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Címkék: Szűz Mária
Vezető híreink – olvasta már?
ferenc-papa-az-abortusz-soha-nem-az-valasz-amelyet-nok-es-csaladok-keresnek
Ferenc pápa: Az abortusz soha nem az a válasz, amelyet a nők és a családok keresnek!

Május 25-én a Szentatya a „Yes to Life” konferencia résztvevőit fogadta. „A törékeny élet drága ajándékának gondozása” című konferenciát a Világiak, Család és Élet Kongregációja szervezte. A magyar sajtóban leegyszerűsítve jelent meg a pápa beszéde, amit most teljes terjedelmében olvashatnak.

09:55
-miert-csak-szakallas-embereket-latni-templomi-kepeken-derus-egyuttlet2-gyori-szeretetnapon
„Miért csak szakállas embereket látni a templomi képeken?” – Derűs együttlét a győri Szeretetnapon

Május 25-én ismét szeretetnapot rendeztek Győrben, amelynek minden bevétele Böjte Csaba Szent Ferenc Alapítványát illeti. Nagyszalontai sportközpontra gyűjtenek.

2019. május 26., vasárnap