Mária-áhítat Kovásznán

2019. február 19., kedd | 12:07

Ahogyan minden hónap harmadik szombatján, február 16-án is Mária-áhítatot tartottak az erdélyi Kovásznán.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

A szentmise főcelebránsa Hölgyes Pál Zsolt zágoni plébános volt, a homíliát Péter Arthur kovásznai plébános mondta. A szentmisét követő rózsafüzér-imádságot az altorjai hívek vezették, kiket plébánosuk, Hatos Mihály is elkísért. Az áhítaton részt vett továbbá Becze Lóránt szentkatolnai és Tifán Lajos futásfalvi lelkipásztor.

A szentmisét, a rózsafüzér elimádkozását, valamint  a kegytárgyak megáldását követően a jelenlevő hívek, lelkipásztorok és a fatimai Szűzanya szobrát vivő altorjai asszonyok gyertyás körmeneten vettek részt. A szertartás Péter Arthur plébános áldásával zárult.

A februári áhítaton a Pusztináról érkezett asszonyok énekkel köszöntötték Szent István királyt, a kovásznai templom védőszentjét. A pusztinai híveket elkísérte Nistor Krisztián atya is, aki rendszeres látogatója a kovásznai Mária áhítatnak.

A következő Máriát köszöntő áhítat március 16-án, szombaton 18 órától lesz.

Forrás és fotó: Romkat.ro

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Címkék: Szűz Mária
Vezető híreink – olvasta már?
szetmallo-hangerdo-nuncius-latogatasa-pannonhalman-szent-benedek-tavaszi-unnepen
Szétmálló hangerdő – A nuncius látogatása Pannonhalmán Szent Benedek tavaszi ünnepén

Szent Benedek tavaszi ünnepét Pannonhalmán, Michael August Blume apostoli nunciussal és a szerzetesi közösséggel együtt misével és utána a „Csend” kiállítás megnyitójával ültük meg március 21-én.

12:44
ez-is-evangelizacio-elkeszult-az-eucharistia-kartyajatek
Ez is evangelizáció… – Elkészült az Eucharistia kártyajáték

Január elején írtunk arról, hogy aki a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) készülve Esztergomban, a Szent Adalbert Központban rendezett konferencián járt, az utolsó napon, a szünetben egy különleges társasjátékkal is találkozhatott, ami az Eucharistia nevet kapta.

2019. március 21., csütörtök