Második a Pázmány jogi kara a Heti Válasz felsőoktatási rangsorában

Hazai – 2012. október 19., péntek | 11:32

Az örök első ELTE után a Pázmány jogi kara  lett  a második a Heti Válasz csütörtökön megjelent felsőoktatási rangsorában, amely két helyet javított tavalyhoz képest.

Soha nem ért még el ilyen jó helyezést a katolikus egyetem jogi kara a lap évente megjelenő felsőoktatási mellékletében, bár mindig is benne volt a legjobb nyolcban. Az ELTE jogi kara kimagaslóan vezeti a rangsort, amelyet a jelentkezési preferenciák, a diák-tanár arány, az oktatói összetétel, az OTDK-helyezések, a foglalkoztatók és a fejvadászok véleménye alapján állítottak össze.

A Pázmányt  szorosan követi a Szegedi Tudományegyetem (SZTE), utána kicsit leszakadva jön a Pécsi Tudományegyetem (PTE), majd a Károli Gáspár Református Egyetem, a Debreceni, a Miskolci és végül a Széchenyi István Egyetem (SZIE) jogi kara. 

A Pázmány JÁK a tavalyi, 2011-es rangsorhoz képest két helyet lépett előre, azaz akkor a negyedik volt. Idén több szempontból is második lett a PPKE, így a jelentkezési preferencia, az oktatói összetétel és a fejvadászok véleménye alapján is. A diák-tanár arányt tekintve a PPKE-t megelőzi az első helyezett Károli és a Széchenyi István Egyetem, így ebben a listában a harmadik lett. Az oktatói összetétel tekintetében a második helyen osztozik az SZTE-vel, ebből a szempontból viszont az ELTE csak az ötödik, az első a Károli. OTDK-helyezések ügyében viszont a Pázmány csak ötödik lett; a foglalkoztatók pedig a negyedik helyre sorolták, az első ELTE mellett megelőzi az SZTE és a PTE is.

Magyar Kurír