Meggyújtották a második adventi gyertyát a székesfehérvári püspökség udvarában

Hazai – 2016. december 4., vasárnap | 17:31

December 3-án folytatódtak a rendezvények a székesfehérvári adventi udvarban. Ismét szép számú érdeklődő látogatott el a jótékonysági és kézműves vásárra, valamint az imádságos ünnepi gyertyagyújtásra. A gyermekek műsora és Spányi Antal püspök gondolatai a közelgő ünnepre készítették a résztvevőket.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Elsősorban az adventi várakozásra, a Jézus születésére való készületre figyelve alakították „adventi udvarrá” a székesfehérvári püspökség udvarát, ahol az ún. „lelki úton” a pásztorok és a háromkirályok már Betlehem felé tartanak. A legtöbb látogató szintén bejárta ezt az utat, melynek végén a Szent Család várta őket. A családok adventi társasjátékot kaptak ajándékba, és jókívánságkártyákat is húzhattak a látogatók. A gyönyörű díszbe öltözött udvarban idén a püspökség munkatársai a gyertyagyújtások előtt képeket készítenek ajándékba mindazoknak, akik személyes üdvözlőlapokat szeretnének adni szeretteiknek.

Az adventi vásárt szervező Fehérvári Kézművesek Egyesülete idén is színvonalas, zsűrizett iparművészeti tárgyakkal várja az igényes, egyedi ajándékra vágyókat. Emellett folytatódik a hagyományos jótékonysági vásár is. A szeretettel készített ajándékok a Székesfehérvári Egyházmegye területén működő fogyatékkal élőket és csökkent munkaképességűeket foglalkoztató kézműves műhelyekből, gyermekvédelmi intézményekből érkeztek. Az ő jövőjüket támogatja az, aki a jótékonysági sátorban vásárol karácsonyi ajándékokat.

Az adventi udvar kiemelt programja hétről hétre az ünnepi gyertyagyújtás. December 3-án Ugrits Tamás irodaigazgató köszöntötte a jelenlévőket: „Együtt imádkozni jöttünk össze, szívünket megnyitni és folytatni azt az utat, amelyet az elmúlt vasárnapon elkezdtünk, hogy Jézus születésének kegyelme töltse el majd családjainkat, adjon igaz békességet és szeretetet.”

Az evangélium felolvasása után a tatabányai Szent Margit Általános Iskola tanulói versekkel, énekekkel segítették a készületet.

Spányi Antal megyéspüspök adventi gondolatai ezúttal életünk megújításáról szóltak. A főpásztor rámutatott: el kell döntenünk, mit is várunk a karácsonytól. A feladatokkal átszőtt napok után néhány fényes, szép napot szeretnénk, amelyet ismét a szürkeség követ, vagy megragadjuk a lehetőségét, hogy Isten megváltoztassa és széppé tegye kegyelmeivel egész életünket.

Adventi elcsöndesedésünkben vegyük észre, Isten mire hív bennünket. Ő, aki elküldte a Megváltót, új életet akar nekünk ajándékozni. A következő héten figyeljünk arra, miben kell megváltoznunk, hogyan tudnánk nagyobb türelemmel és szeretettel élni hozzátartozóink körében – buzdított Spányi Antal. Majd az ünnepre érkezők közös imádságával kísérve meggyújtotta a második gyertyát az adventi udvar koszorúján.

Forrás: Székesfehérvári Egyházmegye

Fotó: Berta Gábor

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria