Megjelent a 2018-as Regnum Marianum Kalendárium

2017. december 18. hétfő 09:57

Megjelent a 2018-as Regnum Marianum Kalendárium. A felvidéki magyar katolikusok kalendáriumának tartalomjegyzéke interneten is megtekinthető.

A 2018. évi kalendárium fő témája Szent István király országfelajánlásának 980. évfordulója lesz. Az, hogy a magyar nemzet ennyi idő után is megmaradt, annak a bizonysága, hogy a Szűzanya elfogadta ezt a felajánlást. Ő mindannyiunk mennyei Édesanyja, de ránk, magyarokra megkülönböztetett szeretettel tekint, s mi is megkülönböztetett tisztelettel fordulunk közbenjárásáért, mint Mária országának, a Regnum Marianumnak hű gyermekei. 2018-ban a lourdes-i jelenések mellett a nagy Mária-tisztelő, Prohászka Ottokár születésének 160. évfordulójára is emlékezünk, elmélkedéseit megtalálhatjuk a Regnum Marianum Kalendárium egyes hónapjainál.

A 164 oldalas, A5-ös formátumú kalendárium tartalomjegyzéke elolvasható a Pázmáneum Társulás honlapján, az alábbi linken.

Forrás és fotó: Pázmáneum Társulás

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kultúra
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-az-evangelium-hirdetoi-nem-menedzserek-nem-turnezo-celebek
Ferenc pápa: Az evangélium hirdetői nem menedzserek, nem turnézó celebek!

Július 15-én, vasárnap délben az evangélium hiteles hirdetésének jellemzőiről elmélkedett a Szentatya, majd elimádkozta az Úrangyalát a Szent Péter téren összegyűlt hívőkkel.

19:20
erovel-es-batorsaggal-egerszalok-harmincotodszor
Erővel és bátorsággal – Egerszalók harmincötödször

„Nekilendülök annak, ami előttem van” mottóval a 35. Egerszalóki Ifjúsági Találkozó negyedik napja az úthoz szükséges erőgyűjtésről szólt. „Összegyűltünk Jézusnál, hogy formálódjunk, alakuljunk és lendületet vegyünk. Az életszentségre vagyunk meghívva” – fogalmazott július 14-én Palánki Ferenc.

13:59