Megjelent a 2018-as Regnum Marianum Kalendárium

2017. december 18. hétfő 09:57

Megjelent a 2018-as Regnum Marianum Kalendárium. A felvidéki magyar katolikusok kalendáriumának tartalomjegyzéke interneten is megtekinthető.

A 2018. évi kalendárium fő témája Szent István király országfelajánlásának 980. évfordulója lesz. Az, hogy a magyar nemzet ennyi idő után is megmaradt, annak a bizonysága, hogy a Szűzanya elfogadta ezt a felajánlást. Ő mindannyiunk mennyei Édesanyja, de ránk, magyarokra megkülönböztetett szeretettel tekint, s mi is megkülönböztetett tisztelettel fordulunk közbenjárásáért, mint Mária országának, a Regnum Marianumnak hű gyermekei. 2018-ban a lourdes-i jelenések mellett a nagy Mária-tisztelő, Prohászka Ottokár születésének 160. évfordulójára is emlékezünk, elmélkedéseit megtalálhatjuk a Regnum Marianum Kalendárium egyes hónapjainál.

A 164 oldalas, A5-ös formátumú kalendárium tartalomjegyzéke elolvasható a Pázmáneum Társulás honlapján, az alábbi linken.

Forrás és fotó: Pázmáneum Társulás

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kultúra
Vezető híreink - olvasta már?
te-is-tudsz-vendegeket-hivni-jezushoz-az-alpha-kurzus-bemutatonapjara-varunk
Te is tudsz vendégeket hívni Jézushoz! – Az Alpha kurzus bemutatónapjára várunk

Kit érdekel annyira Jézus, hogy komolyan veszi missziós parancsát, és meg akarja ismertetni másokkal? És kit érdekel annyira, hogy elmegy egy keresztények szervezte baráti összejövetelre, hogy többet halljon róla? Az Alpha kurzust január 20-án a Kanter Károly Felnőttképzési Intézetben mutatják be.

20:28
oszto-pontok-hagyomany-lenyege-folytathatosag
Osztó-Pontok az Egyház jövőjéről – A hagyomány lényege a folytathatóság

Az Osztó-Pontok kerekasztal-beszélgetés témája ezúttal a vallásosság alakulása és az Egyház jövője volt. A budapesti Panagia Központban január 15-én megtartott rendezvény vendége Gérecz Imre bencés szerzetes és Hidas Zoltán szociológus, egyetemi tanár volt. A beszélgetést Vigh Noémi vezette.

19:15