Megkezdődött a Székesfehérvári Egyházmegye családtábora

Hazai – 2012. augusztus 8., szerda | 12:50

A Családpasztorációs Iroda szervezésében meghirdetett táborba több mint kétszáz résztvevő - ebből 130 gyermek - érkezett, hogy hitélményekkel, örömben együtt töltsenek egy hetet.

Spányi Antal megyéspüspök előadásával megkezdődött Balatonszemesen a Székesfehérvári Egyházmegye nyári családtábora. A megyés főpásztort elkísérte Ugrits Tamás irodaigazgató, aki évek óta támogatja és kíséri a családtábor eseményeit segíti a tábor előkészületeit.

A Családpasztorációs Iroda szervezésében meghirdetett táborba több mint kétszáz résztvevő - ebből 130 gyermek - érkezett, hogy hitélményekkel, örömben együtt töltsenek egy hetet. Az augusztus 6-11-ig tartó  hét során a programok lehetőséget adnak a közös játékra, pihenésre, hogy a családok megoszthassák egymással, saját tapasztalataikat, gondjaikat, életük szép és nehéz pillanatait, emellett az imában, a lelki-szellemi épülést segítő előadások által feltöltődve térjenek haza.

A megyéspüspök nyitóelőadásán a szülők az Istennel való kapcsolatukat vizsgálhatták meg: mennyire van jelen Isten életükben, mennyire élnek Isten jelenlétében. A főpásztor arra bíztatott először tisztázzuk, elemezzük a mindennapi kapcsolatainkat, törekszünk-e az alkalmi kapcsolatainkon túl érdek nélküli, a feltétlen szereteten alapuló, tiszta kapcsolatokra. A közös értékek, közös gondolatok megosztása és a közös vágyak megélésén túl akarjunk inkább adni, mint kapni a másiktól. Azok a szabályok, amelyek emberi kapcsolatunkat meghatározzák, megmutatják Istennel való kapcsolatunkat is. Isten sem lehet eszköz csak az életünkben, vele sem lehet érdekkapcsolatom, csak azzal a feltétlen szeretettel, bizalommal fordulhatok Isten felé, amely Mária igenjében is volt. A püspök beszéde végén elmondta: A hitben élő embernek ismerni kell az egyház tanítását, az Istent magát, elfogadva hitünk titkait, így tudunk igazán mély, szeretet kapcsolatokat kialakítani.

BPK/Magyar Kurír