Megkezdte adását a Mária Rádió Veszprémben

Hazai – 2011. május 10., kedd | 10:52

Veszprémben és környékén is hallható a Mária Rádió adása az FM 95.1-es frekvencián. A Mária Rádió 24 órás műsorfolyama mellé napi négyórás regionális adás készül, amely Veszprémben és térségében is fogható minden nap délután négy és este nyolc között.

Május 7-én, szombaton délelőtt 9 órakor Márfi Gyula érsek kérte Isten áldását a helyi stúdióra és ott készülő műsorra. Ezt követően veszprémi indulásért bemutatandó hálaadó szentmisét, a Mária Rádió élő adásban közvetítette.

A Föld közel 60 államában 35 nyelven sugárzó Mária rádiók nemcsak küldetésük, de családközösségük miatt is egyedülálló médiumok. Küldetésük ismeretterjesztés és tájékoztatás, a népek társadalomi és kulturális fejlődésének támogatása, s az emberközpontú programok fejlesztése-terjesztése. Magyar nyelvű Mária Rádió három országban működik: Magyarországon, Romániában és Szerbiában. A veszprémi hazánkban a rádió 18. frekvenciája. A rádió kizárólag önkéntesek munkájára épül, nem értékesít hirdetési felületet, csak adományokból tartja el magát, nem célja a nyereségszerzés – írja az adó közleménye.

Magyar Kurír