Megnyílt az Adventi Udvar a székesfehérvári püspökségen – VIDEÓVAL

Hazai – 2013. december 2., hétfő | 15:04

Idén ismét megnyitotta kapuit a püspöki palota: az adventi hétvégék programjait elsősorban a lélek készülődésére figyelve állították össze a püspökség munkatársai, Ugrits Tamás irodaigazgató irányításával.

Az udvarban felállított lelki úton Mária és József, valamint a Három királyok már elindultak Betlehem felé, ahol az istállóban az állatok és pásztorok még nem sejtik, ki közeledik hozzájuk.

Adventi naptárt, imafüzetet, karácsonyváró kifestőt kapnak ajándékba a családok, akik a Megváltó születésének ünnepére, meghittebb készülődésre vágynak. A családpasztorációs iroda munkatársai különféle meglepetésekkel várják őket.

Karácsony közeledtével szeretnénk kicsit jobbá is válni, és szeretünk adni, ajándékozni. Természetesen folytatódik az udvarban a hét éve elkezdett, hagyományos jótékonysági vásár is. Aki vásárol a karácsonyi ajándéktárgyakból, az egyházmegye területén működő fogyatékkal élők kézműves műhelyeit, a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központot, a Polgárdiban működő Don Bosco Iskolaközpontot támogatja.

Az Egymillió csillag a szegényekért karitász-akció, valamint a Vörösmarty Színház és a püspökség közös kiadványa is a rászorulókat támogatja.

Az adventi vásárt szervező Fehérvári Kézművesek Egyesülete idén is színvonalas, kizárólag zsűrizett iparművészeti tárgyakkal várja az igényes, egyedi ajándékra vágyókat.

A püspöki udvarban most még nagyobb térben van lehetőség válogatni az értékes portékák között. A gyönyörű díszbe öltözött udvar eddig is sokakat vonzott családi fotók készítésére. Idén egy külön mesebeli karácsonyi sarok is várja azokat, akik személyes üdvözlőlapokat szeretnének készíteni szeretteiknek.

Advent hétvégéin ezenkívül a püspökség udvarán felállított színpadon az egyházmegye oktatási intézményei gyermekműsorokkal, kézműves játszóházzal teszik színesebbé az ünnepi várakozást.

Az Adventi Udvar kiemelt programja a szombat délután 4 órakor kezdődő ünnepi gyertyagyújtás. Spányi Antal megyéspüspök szeretettel vár minden jó szándékú embert közös imára, elmélkedésre.

Idén az első gyertya lángja mellett a főpásztor arra kérte az udvart zsúfolásig megtöltő ünneplőket: gondolják végig, hogy a tavalyi elhatározásokból melyek valósultak meg. Legyen meg bennünk a készség, hogy ami elmaradt, próbáljuk megvalósítani, váltsuk tettekké és szeretetté az Úr érkezésére – buzdított a főpásztor. Törekedjünk jobban mások elfogadására, mások megsegítésére, figyeljünk jobban az Úr érkezésére.

Az Adventi Udvar szombaton és vasárnap 10-től 19 óráig, az utolsó héten pedig hétköznap is 12-től 18 óráig tart nyitva.

Székesfehérvári Egyházmegye/Magyar Kurír