Megöltek egy papot Kolumbiában

2019. február 21., csütörtök | 9:00

Február 18-án, hétfőn Bogotá déli részén meggyilkolták a 65 éves Carlos Ernesto Jaramillo Vegát. Az ügyészség vizsgálatot indított a bűntény kapcsán.

A Fides missziós hírügynökség információi szerint szomszédai azt feltételezik, a 65 éves pap rablógyilkosság áldozata lett. A gyilkossággal gyanúsított kiskorú a rendőrségnek azt mondta, a pap abúzust akart elkövetni ellene. Az állítással kapcsolatban vizsgálatot indítottak.

Carlos Ernesto Jaramillo támogatta a venezuelai menekülteket; a környék lakói egyébként is kiváló emberként emlékeznek rá, aki mindenkit hívott, hogy járjon szentmisére, és aki mindig Istenről beszélt nekik. Két éve költözött a Tierra Buena negyedbe.

A gyilkosság estéjén két fiatal tartózkodott a pap otthonában; a lakók egyszer csak észrevették, hogy az egyik fiú sietve távozik. Belépve a lakásba ott találták a több késszúrással súlyosan megsebesített papot, akit szomszédai kórházba szállítottak, de útközben belehalt sérüléseibe. A rendőrség még elemzi a biztonsági kamera felvételeit.

A helyi sajtóban közzétett tanúságtételek szerint Carlos atya nagyon jó pap volt, aki szolgálatának szentelte magát; s aki mindemellett missziós tapasztalattal is rendelkezett.

Forrás: Vatikáni Rádió; Fides.org

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Címkék: Latin-Amerika
Vezető híreink – olvasta már?
hittel-multbol-jovobe-mindszenty-szobrot-avattak-petofiszallason
Hittel a múltból, a jövőbe – Mindszenty-szobrot avattak Petőfiszálláson

A Mindszenty Társaság és a Magyar Pálos Rend meghívására gyűltek össze a hercegprímás szobrának avatására, valamint a társaság alapította Mindszenty-emlékérem átadására az ünneplők Petőfiszállás-Pálosszentkúton március 23-án. Az ünnepen Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek mutatott be szentmisét.

2019. március 23., szombat
a-biblia-uzenete-napunk-gyumolcset-hozza-meg
Napunk gyümölcsét hozza meg

Nagyböjt 3. vasárnapja – Gondolatok az evangéliumhoz (Lk 13,1–9)

2019. március 23., szombat