Megtartották az első Nyári Gyerekfoglalkoztatót Csíkszeredában

Kishírek – 2016. augusztus 6., szombat | 18:30

Sikeresen zárult az idei év első Nyári Gyerekfoglalkoztatója Csíkszeredában, amelyet július 25. és 29. között rendeztek meg. A Gyulafehérvári Caritas Családsegítő Szolgálata által szervezett öt napos programsorozat általános iskolás gyerekeknek szólt.

Az egyhetes tábor, amelynek a Bajtárs Pajtás elnevezést adták, célja az volt, hogy a gyerekek olyan készségeket sajátítsanak el, ahol felismerhetik és kezelni tudják az iskolai környezetükben történő viselkedés vagy bántalmazás különböző formáit. Így a tábor lehetőséget adott az önismeretben, a tettrekészségben és empátiában való fejlődésre a különböző csoportos foglalkozásokon keresztül. A három csoportvezető munkáját csíkszeredai önkéntesek segítették.

Egy gyerek számára elengedhetetlen, hogy csapatjátékos legyen, tudjon együttműködni a társaival – vallják a tábor szervezői. Éppen ezért a hét minden napjának más tematikát adtak. A hétfő az ismerkedésről, összeszokásról szólt, kedden a szerepjátékoké volt a főszerep, a szerda az érzelmekre, míg a csütörtök az energia-modulációra épült. Végül pénteken vetélkedőn vehettek részt a gyerekek, három csoportban mérve össze kreativitásukat, tudásukat, ügyességüket. Terveztek saját csapatzászlót, amőbáztak és célra dobtak.

Székely Szende szociálpedagógus, foglalkozásvezető szerint minden gyerek megmutathatta humoros oldalát. 

A következő Bajtárs Pajtás Nyári Gyerekfoglalkoztató programra augusztus 29. és szeptember 2. között kerül sor Csíkszeredában.

Forrás és fotó: Caritas-ab.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria