Megújulva nyitja meg kapuit a Szent László Katolikus Szakkollégium Debrecenben

Hazai – 2013. augusztus 23., péntek | 8:40

Szeptemberben nyílik meg Debrecenben a Szent László nevét viselő katolikus szakkollégium egyetemisták számára.

Bosák Nándor, a Debrecen–Nyíregyházi Egyházmegye megyéspüspöke azzal a célkitűzéssel hozta létre a Szent László Katolikus Szakkollégiumot, hogy összegyűjtse a Debrecenben tanuló tehetséges, erkölcsi tartással rendelkező egyetemista fiúkat, akik maguk is törekednek igényes katolikus, keresztény életvitelt kialakítani; fontos számukra az intellektuális képzés, a szaktudás erősítése az aktív közösségi életvitel, a társadalmi érzékenység és a lelkiség elmélyítése.

A szakkollégium nevét jogelődjéről, a Szent László Kollégiumról kapta, melyet 1916-ban alapítottak a város katolikusai, Klebelsberg Kunó gróf és a Nagyváradi Egyházmegye támogatásával, a Debrecenben tanuló fiúk számára. A névadó királyként szigorú, de igazságos törvényalkotó volt. Erkölcsössége, erényessége és mély vallásossága példakép lehet az egyetemi ifjúságnak. A kollégium közösségi életét egymás tisztelete, az együttműködés, a másokért való felelősségvállalás, szolgálat, kezdeményezőkészség, felelős szabadság, építő párbeszéd, demokratikus önkormányzatiság és széles látókörre való törekvés jellemzik.

Remélik, hogy az átalakított, kibővített és modernizált szakkollégiumi épület, mely Debrecen legszebb városrészében, az egyetemtől pár perc sétára található, nemcsak egy teljesen megújult, a mai igényeknek megfelelő szállása, hanem valódi otthona lesz a városban tanuló egyetemistáknak.

A szakkollégiumba folyamatosan várják a diákok jelentkezését. A jelentkezéssel kapcsolatos információk megtalálhatók a kollégium honlapján: www.szentlaszlokollegium.hu

Debrecen–Nyíregyházi Egyházmegye/Magyar Kurír