Megválasztották a Szombathelyi Egyházmegyei Cursillo Mozgalom Titkárságának tagjait

2019. január 8. kedd, 13:26

Január 6-án, vízkereszt ünnepén alakult meg a cursillós testület Szombathelyen.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

A Szombathelyi Egyházmegyében 29 éve működik a Cursillo mozgalom, amely jelentős állomásához érkezett 2019 vízkeresztjének ünnepén. A szombathelyi püspöki palota dísztermében az egyházmegye településeiről érkező cursillósok megválasztották a mozgalom egyházmegyei titkárságát a következő négy évre. Akik nem tudtak eljönni a választásra betegség vagy épp vasárnapi munka miatt – a mozgalomban szokásos módon – az ülés idején imádkoztak és kérték a Szentlélek segítségét.

A kétfordulós választáson a legtöbb szavazatot Ercsényi Lajos zalaegerszegi cursillós kapta, így ő lett az egyházmegyei szervezet világi titkára. A titkárság további tagjai: Horváth Lászlóné Szombathelyről, Máté Éva Kőszegről, Molnár Zoltánné Becsehelyről, Pulai Tivadar Jákról, Frimmel Sára Zalaegerszegről, valamint Sudár György Kőszegről. A választást követő szentmisén Székely János megyéspüspök megáldotta a titkárság tagjait, kérve az Úr segítségét munkájukra.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
pro-cultura-hungarica-dijat-kapott-bojte-csaba
Pro Cultura Hungarica díjat kapott Böjte Csaba

A magyar kultúra ápolását, a közösségépítést és a nemzeti identitás megőrzését elismerő díjakat, köztük Böjte Csabának Pro Cultura Hungarica díjat adtak át a magyar kultúra napján, január 22-én a budapesti Hagyományok Házában.

09:51
zenari-biboros-budapesten-keresztenyek-irgalmas-szamaritanusok-sziriai-foldi-pokolban
Zenari bíboros Budapesten: A keresztények irgalmas szamaritánusok a szíriai földi pokolban

Mario Zenari bíboros, szíriai apostoli nuncius január 21-én a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében beszélt a szíriai nép, különösen a gyermekek szenvedéseiről. Bemutatták a magyar kormány által támogatott kórházi programot is, amely a szegények kezelését teszi lehetővé.

2019. január 22. kedd