Megváltozott a római magyar szentmise helyszíne és időpontja

2013. szeptember 26. csütörtök 15:43

Németh László prelátus, olaszországi magyar főlelkész tájékoztatója szerint a szeptemberi hó végi magyar szentmise nem a megszokott templomban és időpontban lesz, mert a Santa Maria dell'Orazione-templomot életveszély miatt bizonytalan időre bezárták.

Szeptember 29-én, vasárnap a Piazza Santa Caterina della Ruotán lévő San Girolamo della Carità-templomban mutatnak be magyar szentmisét, mely – az ottani miserend miatt – fél 11 órakor kezdődik. A szentmise után továbbra is a Római Magyar Akadémia udvarán tartanak pogácsázást, beszélgetést.

A San Girolamo della Carità-templom közel van a Santa Maria dell'Orazione-templomhoz: a Via Giuliáról, a Római Magyar Akadémia autóbejáratával szemben nyíló utcáról közelíthető meg.

Vatikáni Rádió/Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-az-oshonos-perui-lakossaghoz-eletetek-kialtas-minden-ember-lelkiismeretehez
Ferenc pápa az őshonos perui lakossághoz: Életetek kiáltás minden ember lelkiismeretéhez!

Perui látogatásán a Szentatya első útja (január 19-én este) az amazóniai őshonos lakossághoz vezetett: Puerto Maldonadóban a sokféle népcsoport mintegy ötezer képviselőjével találkozott. Felemelte szavát a térség kizsákmányolására, az ott élők kultúrájának eltörlésére irányuló kísérlet ellen.

2018. január 20. szombat
egyedul-jezus-krisztust-erdemes-kovetni
Egyedül Jézus Krisztust érdemes követni

Évközi 3. vasárnap – Gondolatok az evangéliumhoz (Mk 1,14–20)

2018. január 20. szombat