Megváltozott a római magyar szentmise helyszíne és időpontja

2013. szeptember 26. csütörtök 15:43

Németh László prelátus, olaszországi magyar főlelkész tájékoztatója szerint a szeptemberi hó végi magyar szentmise nem a megszokott templomban és időpontban lesz, mert a Santa Maria dell'Orazione-templomot életveszély miatt bizonytalan időre bezárták.

Szeptember 29-én, vasárnap a Piazza Santa Caterina della Ruotán lévő San Girolamo della Carità-templomban mutatnak be magyar szentmisét, mely – az ottani miserend miatt – fél 11 órakor kezdődik. A szentmise után továbbra is a Római Magyar Akadémia udvarán tartanak pogácsázást, beszélgetést.

A San Girolamo della Carità-templom közel van a Santa Maria dell'Orazione-templomhoz: a Via Giuliáról, a Római Magyar Akadémia autóbejáratával szemben nyíló utcáról közelíthető meg.

Vatikáni Rádió/Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink - olvasta már?
ahova-az-eg-mostanaban-tobbszor-is-lehajolt-megaldottak-mosonmagyarovari-hospice-hazat
Ahová az ég mostanában többször is lehajolt – Megáldották a mosonmagyaróvári hospice-házat

Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke november 11-én, Mosonmagyaróváron mutatott be szentmisét a Szűz Mária Királynő és Szent Gotthárd-templomban, majd megáldotta az egykori ispotály helyén kialakított hospice-házat.

2018. november 12. hétfő
-jezus-hogy-ne-fazzon-varga-laszlo-pannonhalman
„Jézus hogy ne fázzon” – Szent Márton ünnepe diákokkal és Varga László püspökkel Pannonhalmán

Varga László kaposvári megyéspüspök november 11-én, vasárnap a Szent Márton-napok vendége volt Pannonhalmán: előadást tartott, és ő mondta az ünnepi mise prédikációját.

2018. november 12. hétfő