Mesemondó verseny Máriapócson

2018. április 13. péntek 15:02

Április 11-én, a magyar költészet napján mesemondó versenyt rendezett a Nyíregyházi Egyházmegye fenntartásában lévő óvodák számára a máriapócsi Ékes Virágszál Görögkatolikus Óvoda.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Tizennégyen mérték össze mesemondó tudásukat: óvodánként két-két gyerek képviselte az adott intézményt.

A versenyzőket háromtagú zsűri értékelte. A zsűri elnöke Mosolygó Tamás, a szervező óvoda lelki igazgatója volt, a zsűri további tagjai: Buzga Lászlóné Katika, a Dudás Miklós Kéttanítási Nyelvű Általános Iskola tanítója és Páldi Jánosné Marika, aki az elmúlt évben vonult nyugdíjba az óvodából.

A mesemondó verseny eredményeit a máriaócsi kegytemplomban hirdették ki: első helyezett a nyíregyházi Szent Miklós Görögkatolikus Óvoda hatéves óvodása, Silimon Flórián lett, A bolondos legény című mesével. Megosztott második helyen végzett az ötéves Szabó Dorina a máriapócsi Ékes Virágszál Görögkatolikus Óvodából és a szintén ötéves Leleszi Réka a kisvárdai Szent György Görögkatolikus Óvodából.

Harmadik helyezést ért el Horváth Alíz Balkányból, a Szent Jácint Görögkatolikus Óvodából és Péntek Léna a Felfuvalkodott kisegér című mesével a nyírlugasi Szent Péter és Pál Görögkatolikus Óvodából. Különdíjban részesült Berki Melánia, a hodászi Angyalok Kertje Görögkatolikus Óvoda ötéves óvodás.

A vendégek megtekinthették az Ékes Virágszál óvodában rendezett, április 2-tól látható mesekönyv-kiállítást – a tárlat tárgyait a máriapócsi óvoda gyermekei gyűjtötték össze, saját mesekönyvüket hozva el a kiállításra.

Forrás és fotó: Porcelán-Ványi Melinda intézményvezető; Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
pawe-cebula-minorita-lett-esterhazy-janos-boldogga-avatasi-eljarasanak-posztulatora
Paweł Cebula minorita lett Esterházy János boldoggáavatási eljárásának posztulátora

Marek Jędraszewski, a Krakkói Főegyházmegye érseke Paweł Cebula minoritát nevezte ki december 12-én Esterházy János boldoggáavatási perének posztulátorává.

10:48
esztergomi-papnovendekek-kulonleges-ajandekkal-segitenek-varakozasban
Különleges ajándékkal segítenek a várakozásban az esztergomi papnövendékek

Különleges felvételt töltöttek fel az esztergomi Érseki Papnevelő Intézet YouTube-csatornájára a szeminárium növendékei. A szeminaristák „Ecce, carissimi” című videójukkal szeretnék az adventi készületet meghittebbé tenni.

2018. december 13. csütörtök
Adventi kalendárium – 2018. december 14.

Adventi kalendárium – 2018. december 14.

Az idei adventben készüljünk együtt Thomas Mertonnal, Kalkuttai Szent Teréz anyával és Henri Nouwennel. Segítségükkel egy-egy elmélkedést nyújtunk át az adventi várakozás minden napján. Induljunk el az adventi misztériumba csöndben, magányban, imádsággal, megtéréssel.

Előző napok »

Mai evangélium – 2018. december 14.

Mai evangélium – 2018. december 14.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Mt 11,16–19

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle