Mesemondó verseny Máriapócson

2018. április 13. péntek 15:02

Április 11-én, a magyar költészet napján mesemondó versenyt rendezett a Nyíregyházi Egyházmegye fenntartásában lévő óvodák számára a máriapócsi Ékes Virágszál Görögkatolikus Óvoda.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Tizennégyen mérték össze mesemondó tudásukat: óvodánként két-két gyerek képviselte az adott intézményt.

A versenyzőket háromtagú zsűri értékelte. A zsűri elnöke Mosolygó Tamás, a szervező óvoda lelki igazgatója volt, a zsűri további tagjai: Buzga Lászlóné Katika, a Dudás Miklós Kéttanítási Nyelvű Általános Iskola tanítója és Páldi Jánosné Marika, aki az elmúlt évben vonult nyugdíjba az óvodából.

A mesemondó verseny eredményeit a máriaócsi kegytemplomban hirdették ki: első helyezett a nyíregyházi Szent Miklós Görögkatolikus Óvoda hatéves óvodása, Silimon Flórián lett, A bolondos legény című mesével. Megosztott második helyen végzett az ötéves Szabó Dorina a máriapócsi Ékes Virágszál Görögkatolikus Óvodából és a szintén ötéves Leleszi Réka a kisvárdai Szent György Görögkatolikus Óvodából.

Harmadik helyezést ért el Horváth Alíz Balkányból, a Szent Jácint Görögkatolikus Óvodából és Péntek Léna a Felfuvalkodott kisegér című mesével a nyírlugasi Szent Péter és Pál Görögkatolikus Óvodából. Különdíjban részesült Berki Melánia, a hodászi Angyalok Kertje Görögkatolikus Óvoda ötéves óvodás.

A vendégek megtekinthették az Ékes Virágszál óvodában rendezett, április 2-tól látható mesekönyv-kiállítást – a tárlat tárgyait a máriapócsi óvoda gyermekei gyűjtötték össze, saját mesekönyvüket hozva el a kiállításra.

Forrás és fotó: Porcelán-Ványi Melinda intézményvezető; Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
a-torinoi-lepel-kutatoja-megbizhatatlan-vizsgalat-amely-szerint-nehany-verfolt-nem-eredet
A torinói lepel kutatója: Megbízhatatlan a vizsgálat, amely szerint néhány vérfolt nem eredeti

Emanuela Marinelli, a római La Sapienza egyetem professzora, világhírű lepelkutató szerint minden tudományos alapot nélkülöz az a vizsgálatsor, amely hamisnak találta a Jézus halotti leplén található vérfoltok felét.

16:07
latogatoban-szent-istvan-bazilika-harangtornyaiban
Csak a háborúkban hallgattak el... – Látogatóban a Szent István-bazilika harangtornyaiban

A kereszténység egyik ősi vallási jelképe, szakrális tárgya a harang. Harang zúg ünnepekkor, a gyász idején, messzire szólt a félrevert harang tűz vagy árvíz esetén, s még ma is harangszó hívja szentmisére az embereket.

2018. július 18. szerda