Mesemondó verseny Máriapócson

2018. április 13. péntek 15:02

Április 11-én, a magyar költészet napján mesemondó versenyt rendezett a Nyíregyházi Egyházmegye fenntartásában lévő óvodák számára a máriapócsi Ékes Virágszál Görögkatolikus Óvoda.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Tizennégyen mérték össze mesemondó tudásukat: óvodánként két-két gyerek képviselte az adott intézményt.

A versenyzőket háromtagú zsűri értékelte. A zsűri elnöke Mosolygó Tamás, a szervező óvoda lelki igazgatója volt, a zsűri további tagjai: Buzga Lászlóné Katika, a Dudás Miklós Kéttanítási Nyelvű Általános Iskola tanítója és Páldi Jánosné Marika, aki az elmúlt évben vonult nyugdíjba az óvodából.

A mesemondó verseny eredményeit a máriaócsi kegytemplomban hirdették ki: első helyezett a nyíregyházi Szent Miklós Görögkatolikus Óvoda hatéves óvodása, Silimon Flórián lett, A bolondos legény című mesével. Megosztott második helyen végzett az ötéves Szabó Dorina a máriapócsi Ékes Virágszál Görögkatolikus Óvodából és a szintén ötéves Leleszi Réka a kisvárdai Szent György Görögkatolikus Óvodából.

Harmadik helyezést ért el Horváth Alíz Balkányból, a Szent Jácint Görögkatolikus Óvodából és Péntek Léna a Felfuvalkodott kisegér című mesével a nyírlugasi Szent Péter és Pál Görögkatolikus Óvodából. Különdíjban részesült Berki Melánia, a hodászi Angyalok Kertje Görögkatolikus Óvoda ötéves óvodás.

A vendégek megtekinthették az Ékes Virágszál óvodában rendezett, április 2-tól látható mesekönyv-kiállítást – a tárlat tárgyait a máriapócsi óvoda gyermekei gyűjtötték össze, saját mesekönyvüket hozva el a kiállításra.

Forrás és fotó: Porcelán-Ványi Melinda intézményvezető; Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
egymillio-gyermek-imadkozza-rozsafuzert
Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért

Az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” elnevezésű kezdeményezéshez csatlakozva október 18-án, magyarországi idő szerint 9 órakor világszerte gyermekek imádkoznak fél órán át a békéért és az egységért. Számos helyen ezért akár a tanítást is felfüggesztik erre az időre.

20:43
elhunyt-gaal-endre
Elhunyt Gaál Endre

Életének 73., áldozópapságának 50. évében elhunyt Gaál Endre protonotárius, kanonok, nagyprépost, teológiai tanár. Az alábbiakban közzétesszük az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye közleményét és a Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium Facebook-oldalán megjelent nekrológot.

13:06