Mesemondó verseny Máriapócson

2018. április 13., péntek | 15:02

Április 11-én, a magyar költészet napján mesemondó versenyt rendezett a Nyíregyházi Egyházmegye fenntartásában lévő óvodák számára a máriapócsi Ékes Virágszál Görögkatolikus Óvoda.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Tizennégyen mérték össze mesemondó tudásukat: óvodánként két-két gyerek képviselte az adott intézményt.

A versenyzőket háromtagú zsűri értékelte. A zsűri elnöke Mosolygó Tamás, a szervező óvoda lelki igazgatója volt, a zsűri további tagjai: Buzga Lászlóné Katika, a Dudás Miklós Kéttanítási Nyelvű Általános Iskola tanítója és Páldi Jánosné Marika, aki az elmúlt évben vonult nyugdíjba az óvodából.

A mesemondó verseny eredményeit a máriaócsi kegytemplomban hirdették ki: első helyezett a nyíregyházi Szent Miklós Görögkatolikus Óvoda hatéves óvodása, Silimon Flórián lett, A bolondos legény című mesével. Megosztott második helyen végzett az ötéves Szabó Dorina a máriapócsi Ékes Virágszál Görögkatolikus Óvodából és a szintén ötéves Leleszi Réka a kisvárdai Szent György Görögkatolikus Óvodából.

Harmadik helyezést ért el Horváth Alíz Balkányból, a Szent Jácint Görögkatolikus Óvodából és Péntek Léna a Felfuvalkodott kisegér című mesével a nyírlugasi Szent Péter és Pál Görögkatolikus Óvodából. Különdíjban részesült Berki Melánia, a hodászi Angyalok Kertje Görögkatolikus Óvoda ötéves óvodás.

A vendégek megtekinthették az Ékes Virágszál óvodában rendezett, április 2-tól látható mesekönyv-kiállítást – a tárlat tárgyait a máriapócsi óvoda gyermekei gyűjtötték össze, saját mesekönyvüket hozva el a kiállításra.

Forrás és fotó: Porcelán-Ványi Melinda intézményvezető; Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink – olvasta már?
-lelkem-gyerekkoromtol-igazgatva-volt-isten-az-eg-fele-latogatoban-horvath-gyula-k
„Elégettem az összes könyvemet, a Biblia kivételével” – Látogatóban Horváth Gyula költőnél

Horváth Gyula 1959-ben született a Borsod megyei, kétezer lakosú Alsóvadászon, egy cigánytelepen. Napjaink egyik legnagyobb költője. Tizenhat évesen publikált először, ezután versei rendszeresen megjelentek az Élet és Irodalomban, a Vigiliában, az Új Írásban, a Tiszatájban.

2019. március 25., hétfő
ferenc-papa-loretoban-ferfi-es-no-hazassagan-alapulo-csalad-nelkulozhetetlen
Ferenc pápa Loretóban: A férfi és a nő házasságán alapuló család nélkülözhetetlen

Március 25-én mintegy tízezer hívőt köszöntött a Szentatya a loretói kegyhely előtti téren, miután misét mutatott be Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén, és aláírta az ifjúságnak szentelt szinódus utáni apostoli buzdítását, amelyet április 2-án tesznek majd közzé.

2019. március 25., hétfő