Mesemondó verseny Máriapócson

2018. április 13. péntek 15:02

Április 11-én, a magyar költészet napján mesemondó versenyt rendezett a Nyíregyházi Egyházmegye fenntartásában lévő óvodák számára a máriapócsi Ékes Virágszál Görögkatolikus Óvoda.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Tizennégyen mérték össze mesemondó tudásukat: óvodánként két-két gyerek képviselte az adott intézményt.

A versenyzőket háromtagú zsűri értékelte. A zsűri elnöke Mosolygó Tamás, a szervező óvoda lelki igazgatója volt, a zsűri további tagjai: Buzga Lászlóné Katika, a Dudás Miklós Kéttanítási Nyelvű Általános Iskola tanítója és Páldi Jánosné Marika, aki az elmúlt évben vonult nyugdíjba az óvodából.

A mesemondó verseny eredményeit a máriaócsi kegytemplomban hirdették ki: első helyezett a nyíregyházi Szent Miklós Görögkatolikus Óvoda hatéves óvodása, Silimon Flórián lett, A bolondos legény című mesével. Megosztott második helyen végzett az ötéves Szabó Dorina a máriapócsi Ékes Virágszál Görögkatolikus Óvodából és a szintén ötéves Leleszi Réka a kisvárdai Szent György Görögkatolikus Óvodából.

Harmadik helyezést ért el Horváth Alíz Balkányból, a Szent Jácint Görögkatolikus Óvodából és Péntek Léna a Felfuvalkodott kisegér című mesével a nyírlugasi Szent Péter és Pál Görögkatolikus Óvodából. Különdíjban részesült Berki Melánia, a hodászi Angyalok Kertje Görögkatolikus Óvoda ötéves óvodás.

A vendégek megtekinthették az Ékes Virágszál óvodában rendezett, április 2-tól látható mesekönyv-kiállítást – a tárlat tárgyait a máriapócsi óvoda gyermekei gyűjtötték össze, saját mesekönyvüket hozva el a kiállításra.

Forrás és fotó: Porcelán-Ványi Melinda intézményvezető; Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-uzenete-hivatasok-55-vilagnapjara
Ferenc pápa üzenete a hivatások 55. világnapjára

Húsvét negyedik vasárnapján, idén április 22-én tartjuk a papi és szerzetesi hivatások világnapját. Ferenc pápa ez évi üzenetének témája: Meghallani, megfontolni, megélni az Úr hívását.

2018. április 21. szombat
a-biblia-uzenete-jo-pasztor-es-jo-nyaj
A jó pásztor – és a jó nyáj…

Húsvét 4. vasárnapja – Gondolatok az olvasmányokhoz (ApCsel 4,8–12; 1Jn 3,1–2; Jn 10,11–18)

2018. április 21. szombat