„Mézes napot” tartottak a padéi Kolping-házban

Kishírek – 2017. november 21., kedd | 13:46

A vajdasági Padé Kolping-székházában megrendezett „mézes napra” november 11-én hetvenöt gyermek, szülő, nagymama és önkéntes gyűlt össze Lengyel Anna, a Szerbiai Kolping Társaság elnöke toborzására.

A négy-hat éves gyermekeket kifestőkkel és rajzokkal foglalták le a nagymamák segítségével; az általános iskola alsó tagozatosai, valamint a különleges bánásmódot igénylő gyermekek képeslapokat készítettek különböző technikákkal; papírtálcákat díszítettek, amelyekre kedves verseket másoltak Nagy Mária nyugdíjas tanítónő felügyelete alatt. A többi gyermek a felnőttek segítségével mézeskalácsot sütött. Míg a mézeskalácsok sültek, a Komáromi Katalin vezetésével ügyességi játékokkal és közös testmozgással töltötték az időt a gyerekek.

Az adventi időben ezek mind csomagokba kerülnek majd, és Fiser János plébános ezekből a csomagokból visz az időseknek, akiket otthonukban gyóntat. A többi csomaggal a Caritas munkatársai szintén időseknek kedveskednek karácsonyra.

A Kolping Család több ügyes kezű asszonya Török Erzsébet otthonában és az ő kreatív ötlete alapján szebbnél szebb üvegeket díszített. Ezekbe a szajáni Kolping Család által készített és szépen díszített mézes szívek kerülnek majd, amelyeket a németországi karácsonyi vásáron adnak el az ottani Kolping Családok segítségével.

Forrás és fotó: Nagybecskereki Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria