Mindenkinek közvetítenünk kell Krisztus szeretetét

Hazai – 2012. május 21., hétfő | 8:04

Az Egyház missziós küldetéséről beszélt Erdő Péter bíboros a 40. nagymarosi ifjúsági találkozó záró szentmiséjén. 

Jézus Krisztus mennybemenetele után küldetést adott követőinek. Mindenkinek hirdetnünk kell az evangélium örömhírét. Azért bízza a missziós küldetést az Egyházra, hogy Krisztushoz vezesse el az embereket. Minden embernek fel kell ezt kínálni – mondta a bíboros.

Jézus Krisztus azonban nemcsak missziós parancsot adott, hanem megadta a feladatohoz szükséges erőt, segítséget, a Szentlélek erejét.  Figyeljünk Rá – fogalmazott Erdő Péter, és Isten áldását kérte a magyar katolikusok minden nemzedéke – fiatalabbak és idősebbek – számára e küldetés teljesítéséhez.

Az új evangelizáció évében megrendezett tavaszi találkozó témája önmagunk evangelizációja volt. A bevezető előadást Bokros Levente ceglédi plébános tartotta: az újraevangelizáció fogalmát magyarázta az egybegyűlteknek. Mint mondta az európai egyház elfáradt, újra kell tanulni a lépéseket – ez maga az újraevangelizáció. Ezt az újratanulást önmagunkon kell kezdeni, vissza kell térnünk Istenhez.

A főelőadás után különféle helyszíneken fakultatív programok várták az érdeklődőket.

Kapcsolódó:
Negyven év: hogyan indult a nagymarosi lelkierőmű?  

A találkozó programjait a Mária Rádió élőben közvetítette, az előadások és a szentmise meghallgatható a rádió honlapján.

Magyar Kurír