Nagybányára látogattak a szatmári egyházmegyei karitász intézményeibe járó gyerekek

2018. február 7. szerda 14:31

Február 6-án a Szatmári Egyházmegyei Caritas gyermekekkel foglalkozó három intézménye, a szatmárnémeti Barátság Háza Nyitott Szociális Központ, az erdődi Integretto Nappali Központ és a túrterebesi Tours-i Szent Márton Közösségi Központ diákjai és pedagógusai Nagybányára kirándultak.

A Szatmári Egyházmegyei Caritas gyermekekkel foglalkozó intézményei rendszeresen szerveznek közös foglalkozásokat és kirándulásokat.

Ez alkalommal a szintén a szatmári karitászhoz tartozó nagybányai Assisi Szent Ferenc Közösségi Központ látta vendégül a többi intézménybe járó gyerekeket. Felfedezték a város nevezetességeit: jártak többek között múzeumban, bebarangolták a régi városközpontot, és felmásztak a negyven méter magas, a 15. században épült Szent István-toronyba is.

Forrás és fotó: Szatmári Egyházmegyei Caritas; Romkat.ro

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
egyben-tart-ferences-zarandoklat-matraverebely-szentkutra
Egyben tart – Ferences zarándoklat Mátraverebély-Szentkútra

Augusztus 14–20-áig immár huszonnegyedik alkalommal szervezték meg a ferencesek Esztergomtól Mátraverebély-Szentkútig vezető zarándoklatát. A résztvevők száma idén is meghaladta a kétszázat. Augusztus 19-én, a Szécsénytől Szentkútig tartó szakaszon csatlakoztunk a zarándokokhoz

14:27
a-kereszt-tartja-meg-hazat-szent-istvan-kiraly-unnepe-gyori-egyhazmegye-fotemplomaban
A kereszt tartja meg a hazát – Szent István király ünnepe a Győri Egyházmegye főtemplomában

Veres András győri megyéspüspök ünnepi szentmisét mutatott be augusztus 20-án, Szent István király, hazánk fővédőszentje ünnepén a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban.

13:00