Nagybányára látogattak a szatmári egyházmegyei karitász intézményeibe járó gyerekek

2018. február 7. szerda 14:31

Február 6-án a Szatmári Egyházmegyei Caritas gyermekekkel foglalkozó három intézménye, a szatmárnémeti Barátság Háza Nyitott Szociális Központ, az erdődi Integretto Nappali Központ és a túrterebesi Tours-i Szent Márton Közösségi Központ diákjai és pedagógusai Nagybányára kirándultak.

A Szatmári Egyházmegyei Caritas gyermekekkel foglalkozó intézményei rendszeresen szerveznek közös foglalkozásokat és kirándulásokat.

Ez alkalommal a szintén a szatmári karitászhoz tartozó nagybányai Assisi Szent Ferenc Közösségi Központ látta vendégül a többi intézménybe járó gyerekeket. Felfedezték a város nevezetességeit: jártak többek között múzeumban, bebarangolták a régi városközpontot, és felmásztak a negyven méter magas, a 15. században épült Szent István-toronyba is.

Forrás és fotó: Szatmári Egyházmegyei Caritas; Romkat.ro

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
isten-az-irgalom-es-szeretet-istene-befejezodott-az-eloadas-sorozat-belso-varkastelyrol2
Isten az irgalom és a szeretet istene – Befejeződött az előadás-sorozat „A belső várkastélyról”

A budapesti D18 könyvesbolt-kávézó előadás-sorozatot tartott Avilai Nagy Szent Teréz „A belső várkastély” című műve alapján. A hetedik, utolsó előadást május 24-én, csütörtökön este tartották. Az előadók Béri Renátó kármelita szerzetes és Baráth Évi orvos, mentálhigiénés szakember voltak.

20:20
vilagmeretu-szentsegimadasra-hivnak-junius-2-an
Világméretű szentségimádásra hívnak június 2-án!

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) Általános Titkársága úrnapjához kapcsolódva június 2-án délután 5-től szentségimádást hirdet, hogy együtt dicsőítsük az Oltáriszentségben jelenlévő Jézust szerte a világon. Továbbra is lehet új helyszíneket regisztrálni a Corpus Domini weboldalon.

17:31