Nagybányára látogattak a szatmári egyházmegyei karitász intézményeibe járó gyerekek

2018. február 7. szerda 14:31

Február 6-án a Szatmári Egyházmegyei Caritas gyermekekkel foglalkozó három intézménye, a szatmárnémeti Barátság Háza Nyitott Szociális Központ, az erdődi Integretto Nappali Központ és a túrterebesi Tours-i Szent Márton Közösségi Központ diákjai és pedagógusai Nagybányára kirándultak.

A Szatmári Egyházmegyei Caritas gyermekekkel foglalkozó intézményei rendszeresen szerveznek közös foglalkozásokat és kirándulásokat.

Ez alkalommal a szintén a szatmári karitászhoz tartozó nagybányai Assisi Szent Ferenc Közösségi Központ látta vendégül a többi intézménybe járó gyerekeket. Felfedezték a város nevezetességeit: jártak többek között múzeumban, bebarangolták a régi városközpontot, és felmásztak a negyven méter magas, a 15. században épült Szent István-toronyba is.

Forrás és fotó: Szatmári Egyházmegyei Caritas; Romkat.ro

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-imadkozom-azokert-akik-eretneknek-belyegeznek
Ferenc pápa: Imádkozom azokért, akik eretneknek bélyegeznek

Ferenc pápa január 15-én közel egy hetes apostoli útra érkezett Chilébe és Peruba. A Szentatya a két országban zárt körű találkozón vett részt a jezsuita szerzetesekkel. Az alábbiakban a beszélgetések leírt változatát tesszük közzé, mely a La Civiltà Cattolica jezsuita folyóiratban jelent meg.

2018. február 21. szerda
a-romak-integraciojarol-es-az-egyhazak-szereperol-rendeztek-konferenciat-budapesten
A romák integrációjáról és az egyházak szerepéről rendeztek konferenciát Budapesten

„A romák magyarországi integrációja – Az egyházak szerepe” címmel rendeztek konferenciát a budapesti Andrássy Gyula Német Nyelvű Egyetemen február 20-án. Az eseményen részt vett Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek-metropolita és Székely János szombathelyi megyéspüspök.

2018. február 21. szerda