Nagybányára látogattak a szatmári egyházmegyei karitász intézményeibe járó gyerekek

2018. február 7. szerda 14:31

Február 6-án a Szatmári Egyházmegyei Caritas gyermekekkel foglalkozó három intézménye, a szatmárnémeti Barátság Háza Nyitott Szociális Központ, az erdődi Integretto Nappali Központ és a túrterebesi Tours-i Szent Márton Közösségi Központ diákjai és pedagógusai Nagybányára kirándultak.

A Szatmári Egyházmegyei Caritas gyermekekkel foglalkozó intézményei rendszeresen szerveznek közös foglalkozásokat és kirándulásokat.

Ez alkalommal a szintén a szatmári karitászhoz tartozó nagybányai Assisi Szent Ferenc Közösségi Központ látta vendégül a többi intézménybe járó gyerekeket. Felfedezték a város nevezetességeit: jártak többek között múzeumban, bebarangolták a régi városközpontot, és felmásztak a negyven méter magas, a 15. században épült Szent István-toronyba is.

Forrás és fotó: Szatmári Egyházmegyei Caritas; Romkat.ro

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-felemelo-feladat-igazat-szolni-es-igazkent-elni
Ferenc pápa: Felemelő feladat igazat szólni és igazként élni!

November 14-én a Szentatya a nyolcadik paranccsal folytatta a tízparancsolatról szóló katekézissorozatát. Kiemelte, hogy nemcsak szavainkkal, hanem tetteinkkel és egész lényünkkel kell az igazságról tanúságot tennünk.

2018. november 14. szerda
-itt-mindig-var-benneteket-valaki-kapolnamegaldas-kaposvari-nagyboldogasszony-iskolakozpontban
„Itt mindig vár benneteket valaki” – Kápolnamegáldás a kaposvári Nagyboldogasszony Iskolaközpontban

Varga László megyéspüspök november 13-án ünnepi szentmise keretében megáldotta a kaposvári Nagyboldogasszony Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola kápolnáját. A kápolna védőszentjének II. János Pál pápát választották, akinek ereklyéjét az oltárban helyezték el.

2018. november 14. szerda