Négyezer jókívánságot kapott szerte a világból a százéves Erzsi néni

2019. január 7. hétfő, 18:34

Több mint négyezer üdvözlőlapot és jókívánságot kapott századik születésnapján, január 5-én Németh Károlyné Erzsi néni a Máltai Szeretetszolgálat esztergomi Zöld Fenyő Időskorúak Otthonának lakója. Érkeztek képeslapok többek között Thaiföldről, Venezuelából és Madagaszkárról is.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Németh Károlyné Erzsi néni huszonkét éve él az esztergomi Zöld Fenyő Időskorúak Otthonában. Az intézmény vezetője, Vodicskáné Ráczkövi Ildikó elmondta, mivel a néninek nincs családja, nem is számított nagy ünneplésre a századik születésnapján. „Természetesen itt az otthonban meglepetésünnepséget rendeztünk számára, de úgy gondoltam, hogy a sok érkező képeslap felolvasásával még nagyobb örömet tudnánk szerezni neki.” A máltai intézményekben nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy az egyedülálló idős emberek számára közösséget teremtsenek, amelyben átadhatják élettapasztalataikat a fiataloknak. A Máltai Szeretetszolgálat azt vallja, a társadalom nem épülhet tovább az elődök tudása nélkül, az idős emberek Istentől rendelt küldetése a bölcsességük, tudásuk átadása. A segélyszervezet éppen ezért úgy gondoskodik az idős emberekről, hogy minden körülmények között megőrizhessék méltóságukat, és aktív, élő közösség tagjai lehessenek.

Az intézményvezető egy közösségi oldalon tette közzé a felhívást, hogy Erzsi néni századik születésnapját méltón ünnepelhessék. Január 5-én, Erzsi néni századik születésnapján több mint négyezer képeslap és számos ajándék várta az ünnepeltet. A köszöntések belföldről és külföldről is érkeztek. Kicsi településekről és nagyvárosokból is küldtek képeslapokat, de Erdélyből, Angliából, Franciaországból, Németországból, Svájcból, Belgiumból, Thaiföldről, Madagaszkárról, az Egyesült Államokból, Norvégiából, Svédországból, Hollandiából is érkeztek küldemények, családi fotókkal ellátott üzenetek, óvodások, iskolások rajzai és jókívánságai. Megmozdultak munkaközösségek, intézmények, baráti társaságok, zenészek, színészek, családok, idősek és fiatalok egyaránt. Az ünnepségen meglátogatta és felköszöntötte Erzsi nénit Esztergom polgármestere, Romanek Etelka is.

„Erzsi néni kérése, hogy mondjak köszönetet mindenkinek, és tolmácsoljam az örömét, amelyet ezek a meglepetésajándékok és képeslapok okoztak neki. Néhányat felolvastunk már a mai napon, de innentől kezdve minden nap egy valóságos izgalommal teli nap lesz számára, hiszen jutni fog olvasnivaló még jó néhány hónapra” – mondta az intézményvezető.

„Meg sem fogom érni azt, hogy végigolvassam ezt a sok gyönyörű üzenetet” – mondta Erzsi néni, amit persze az otthon munkatársai azonnal megcáfoltak, és megígértették vele, hogy ez egy új feladat és motiváció lesz számára, hogy őrizze egészségét.

Forrás és fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Címkék: egyházmegyék
Vezető híreink - olvasta már?
pro-cultura-hungarica-dijat-kapott-bojte-csaba
Pro Cultura Hungarica díjat kapott Böjte Csaba

A magyar kultúra ápolását, a közösségépítést és a nemzeti identitás megőrzését elismerő díjakat, köztük Böjte Csabának Pro Cultura Hungarica díjat adtak át a magyar kultúra napján, január 22-én a budapesti Hagyományok Házában.

09:51
zenari-biboros-budapesten-keresztenyek-irgalmas-szamaritanusok-sziriai-foldi-pokolban
Zenari bíboros Budapesten: A keresztények irgalmas szamaritánusok a szíriai földi pokolban

Mario Zenari bíboros, szíriai apostoli nuncius január 21-én a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében beszélt a szíriai nép, különösen a gyermekek szenvedéseiről. Bemutatták a magyar kormány által támogatott kórházi programot is, amely a szegények kezelését teszi lehetővé.

2019. január 22. kedd