Négyszeres ünnep a pátyi templomban

Hazai – 2011. május 3., kedd | 8:50

A 2006 óta épülő pátyi katolikus templom - melynek védőszentje Szent Imre, az ifjúság védőszentje – emléket kíván állítani II. János Pálnak, az „ifjúság pápájának” is. Négyszeresen is ünnepeltek a pátyiak május első vasárnapján, hiszen ez a nap a Vatikánban II. János Pál pápa boldoggáavatásának nagy napja, valamint Irgalmasság vasárnapja és Anyák napja is egyben.

Immár öt éve újra hagyomány, hogy minden évben május első vasárnapján kerül sor Pátyon az ünnepélyes búzaszentelésre és terményáldásra is, így ez is gazdagította az ünnepi napot. A Búzaszentelő szentmise főcelebránsa idén Varga János atya, a bécsi Pázmáneum rektora volt.


A szentmise után a jelenlévők közösen nézték végig II. János Pál boldoggáavatását a félkész, nyílászárók és gépészeti szerelvények nélküli templomban, amely az egyetlen templom az országban, amely - a mai naptól immár a boldogok között tisztelt – II. János Pál emlékére épül. A televíziós közvetítés alatt a kicsiket kézműves foglalkozás, közös palacsintasütés és közös játékok szórakoztatták. A jelenlévők örömét a szomorkás időjárás sem rontotta el.
A szertartás végén a hívek közösen fogyasztották el a méretes bográcsban főtt ebédet.

Magyar Kurír