Ötödször rendeztek plébániai jótékonysági bált Jánosházán

2018. február 6. kedd 14:56

Január 20-án rendezte meg immár ötödik alkalommal jótékonysági bálját a Vas megyei város Keresztelő Szent János-plébániájának közössége.


A bál kezdetén Bodorkós Imre plébános és V. Németh Zsolt államtitkár, országgyűlési képviselő köszöntötték a megjelenteket. A bál kezdetén rövid ima keretében megemlékeztek Rába Tivadarról, a plébánia tavaly 52 évesen elhunyt világi elnökéről.

Ezután a tapolcai Musical Stúdió duettje énekelt, melyet néptáncműsor követett. Ezután a plébánia papjai görbe tükörben mutatták be a mindennapokat. Tóth András ikervári plébánoshoz „látogattak el”, aki az elmúlt évben itt szolgált körünkben, s „vitték neki a híreket”. Az ünnepi vacsora után Kornis Tamás és felesége, Mária Terézia bécsi keringővel nyitotta meg a táncot. Néha kicsinek is bizonyult a táncparkett. Fél egykor sok, értékes tombolatárgy lelt gazdára.

A báli jó hangulatról Gaál Szabolcs zalaegerszegi zenész gondoskodott. A jótékonysági bevétellel a plébániatemplom belső felújítását támogatták a bálozók.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Címkék: egyházmegyék
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-ha-nem-szeretunk-mar-megtettuk-az-elso-lepest-ahhoz-hogy-oljunk
Ferenc pápa: Ha nem szeretünk, már megtettük az első lépést ahhoz, hogy öljünk!

Október 17-én a Szentatya azt fejtette ki a „Ne ölj!” parancsról szóló katekézisében, hogy nem más ez a parancs, mint Jézus tanítása szerint felszólítás a szeretetre és az irgalomra, és vigyáznunk kell, mert a másik sértegetésével, lenézésével, levegőnek nézésével már gyilkosai is vagyunk neki.

2018. október 17. szerda
-van-egy-almunk-vilag-vallasi-vezetoi-beke-muhelyeben-munkalkodnak
„Van egy álmunk!” – A világ vallási vezetői a béke műhelyében munkálkodnak

Ökumenikus imádsággal és ünnepélyes szertartással ért véget október 16-án Bolognában az idén 32. alkalommal megrendezett vallások közötti találkozó, ahol a világ vallási vezetői együtt keresték, építették a béke hídjait.

2018. október 17. szerda