Ötödször rendeztek plébániai jótékonysági bált Jánosházán

2018. február 6. kedd 14:56

Január 20-án rendezte meg immár ötödik alkalommal jótékonysági bálját a Vas megyei város Keresztelő Szent János-plébániájának közössége.


A bál kezdetén Bodorkós Imre plébános és V. Németh Zsolt államtitkár, országgyűlési képviselő köszöntötték a megjelenteket. A bál kezdetén rövid ima keretében megemlékeztek Rába Tivadarról, a plébánia tavaly 52 évesen elhunyt világi elnökéről.

Ezután a tapolcai Musical Stúdió duettje énekelt, melyet néptáncműsor követett. Ezután a plébánia papjai görbe tükörben mutatták be a mindennapokat. Tóth András ikervári plébánoshoz „látogattak el”, aki az elmúlt évben itt szolgált körünkben, s „vitték neki a híreket”. Az ünnepi vacsora után Kornis Tamás és felesége, Mária Terézia bécsi keringővel nyitotta meg a táncot. Néha kicsinek is bizonyult a táncparkett. Fél egykor sok, értékes tombolatárgy lelt gazdára.

A báli jó hangulatról Gaál Szabolcs zalaegerszegi zenész gondoskodott. A jótékonysági bevétellel a plébániatemplom belső felújítását támogatták a bálozók.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Címkék: egyházmegyék
Vezető híreink - olvasta már?
isten-az-irgalom-es-szeretet-istene-befejezodott-az-eloadas-sorozat-belso-varkastelyrol2
Isten az irgalom és a szeretet istene – Befejeződött az előadás-sorozat „A belső várkastélyról”

A budapesti D18 könyvesbolt-kávézó előadás-sorozatot tartott Avilai Nagy Szent Teréz „A belső várkastély” című műve alapján. A hetedik, utolsó előadást május 24-én, csütörtökön este tartották. Az előadók Béri Renátó kármelita szerzetes és Baráth Évi orvos, mentálhigiénés szakember voltak.

20:20
vilagmeretu-szentsegimadasra-hivnak-junius-2-an
Világméretű szentségimádásra hívnak június 2-án!

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) Általános Titkársága úrnapjához kapcsolódva június 2-án délután 5-től szentségimádást hirdet, hogy együtt dicsőítsük az Oltáriszentségben jelenlévő Jézust szerte a világon. Továbbra is lehet új helyszíneket regisztrálni a Corpus Domini weboldalon.

17:31