Ötödször rendeztek plébániai jótékonysági bált Jánosházán

2018. február 6. kedd 14:56

Január 20-án rendezte meg immár ötödik alkalommal jótékonysági bálját a Vas megyei város Keresztelő Szent János-plébániájának közössége.


A bál kezdetén Bodorkós Imre plébános és V. Németh Zsolt államtitkár, országgyűlési képviselő köszöntötték a megjelenteket. A bál kezdetén rövid ima keretében megemlékeztek Rába Tivadarról, a plébánia tavaly 52 évesen elhunyt világi elnökéről.

Ezután a tapolcai Musical Stúdió duettje énekelt, melyet néptáncműsor követett. Ezután a plébánia papjai görbe tükörben mutatták be a mindennapokat. Tóth András ikervári plébánoshoz „látogattak el”, aki az elmúlt évben itt szolgált körünkben, s „vitték neki a híreket”. Az ünnepi vacsora után Kornis Tamás és felesége, Mária Terézia bécsi keringővel nyitotta meg a táncot. Néha kicsinek is bizonyult a táncparkett. Fél egykor sok, értékes tombolatárgy lelt gazdára.

A báli jó hangulatról Gaál Szabolcs zalaegerszegi zenész gondoskodott. A jótékonysági bevétellel a plébániatemplom belső felújítását támogatták a bálozók.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Címkék: egyházmegyék
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-imadkozom-azokert-akik-eretneknek-belyegeznek
Ferenc pápa: Imádkozom azokért, akik eretneknek bélyegeznek

Ferenc pápa január 15-én közel egy hetes apostoli útra érkezett Chilébe és Peruba. A Szentatya a két országban zárt körű találkozón vett részt a jezsuita szerzetesekkel. Az alábbiakban a beszélgetések leírt változatát tesszük közzé, mely a La Civiltà Cattolica jezsuita folyóiratban jelent meg.

2018. február 21. szerda
a-romak-integraciojarol-es-az-egyhazak-szereperol-rendeztek-konferenciat-budapesten
A romák integrációjáról és az egyházak szerepéről rendeztek konferenciát Budapesten

„A romák magyarországi integrációja – Az egyházak szerepe” címmel rendeztek konferenciát a budapesti Andrássy Gyula Német Nyelvű Egyetemen február 20-án. Az eseményen részt vett Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek-metropolita és Székely János szombathelyi megyéspüspök.

2018. február 21. szerda