Ötödször rendeztek plébániai jótékonysági bált Jánosházán

2018. február 6. kedd, 14:56

Január 20-án rendezte meg immár ötödik alkalommal jótékonysági bálját a Vas megyei város Keresztelő Szent János-plébániájának közössége.


A bál kezdetén Bodorkós Imre plébános és V. Németh Zsolt államtitkár, országgyűlési képviselő köszöntötték a megjelenteket. A bál kezdetén rövid ima keretében megemlékeztek Rába Tivadarról, a plébánia tavaly 52 évesen elhunyt világi elnökéről.

Ezután a tapolcai Musical Stúdió duettje énekelt, melyet néptáncműsor követett. Ezután a plébánia papjai görbe tükörben mutatták be a mindennapokat. Tóth András ikervári plébánoshoz „látogattak el”, aki az elmúlt évben itt szolgált körünkben, s „vitték neki a híreket”. Az ünnepi vacsora után Kornis Tamás és felesége, Mária Terézia bécsi keringővel nyitotta meg a táncot. Néha kicsinek is bizonyult a táncparkett. Fél egykor sok, értékes tombolatárgy lelt gazdára.

A báli jó hangulatról Gaál Szabolcs zalaegerszegi zenész gondoskodott. A jótékonysági bevétellel a plébániatemplom belső felújítását támogatták a bálozók.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Címkék: egyházmegyék
Vezető híreink - olvasta már?
-az-legjobb-arvahaz-amit-soha-nem-epitenek-meg-bojte-csaba-hatvaneves
„Az a legjobb árvaház, amit soha nem építenek meg” – Böjte Csaba hatvanéves

„Hatvan év – mi ez az évmilliárdokhoz képest, amióta a mennyei Atya a világról gondoskodik! És a szeretet gyakorlása amúgy sem olyasmi, amiből bárki nyugdíjba mehetne” – vallja a ferences szerzetes, aki január 24-én ünnepli 60. születésnapját. Hivatásáról, életútjáról kérdeztük Csaba testvért.

2019. január 23. szerda
zenari-biboros-az-artatlanok-lemeszarlasa-ma-is-zajlik-sziriaban
Az ártatlanok lemészárlása ma is zajlik Szíriában – Interjú Zenari bíborossal

Mario Zenari bíboros, szíriai apostoli nuncius január 21-én a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében beszélt a szíriai nép szenvedéseiről, és köszönetet mondott, amiért a magyar kormány támogatja a katolikus kórházakat. Ebből az alkalomból kérdeztük a szíriai helyzetről.

2019. január 23. szerda