Ötödször rendeztek plébániai jótékonysági bált Jánosházán

2018. február 6. kedd 14:56

Január 20-án rendezte meg immár ötödik alkalommal jótékonysági bálját a Vas megyei város Keresztelő Szent János-plébániájának közössége.


A bál kezdetén Bodorkós Imre plébános és V. Németh Zsolt államtitkár, országgyűlési képviselő köszöntötték a megjelenteket. A bál kezdetén rövid ima keretében megemlékeztek Rába Tivadarról, a plébánia tavaly 52 évesen elhunyt világi elnökéről.

Ezután a tapolcai Musical Stúdió duettje énekelt, melyet néptáncműsor követett. Ezután a plébánia papjai görbe tükörben mutatták be a mindennapokat. Tóth András ikervári plébánoshoz „látogattak el”, aki az elmúlt évben itt szolgált körünkben, s „vitték neki a híreket”. Az ünnepi vacsora után Kornis Tamás és felesége, Mária Terézia bécsi keringővel nyitotta meg a táncot. Néha kicsinek is bizonyult a táncparkett. Fél egykor sok, értékes tombolatárgy lelt gazdára.

A báli jó hangulatról Gaál Szabolcs zalaegerszegi zenész gondoskodott. A jótékonysági bevétellel a plébániatemplom belső felújítását támogatták a bálozók.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Címkék: egyházmegyék
Vezető híreink - olvasta már?
egy-masodik-anyak-napja-magyar-zarandokok-koszontottek-szuzanyat-frauenkirchenben
Egy második anyák napja – Magyar zarándokok köszöntötték a Szűzanyát Frauenkirchenben

Magyar zarándokok töltötték meg a burgenlandi Boldogasszony (Frauenkirchen) barokk bazilikáját Szűz Mária mennybevételének ünnepén. A hagyományos magyar nyelvű szentmisét Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke mutatta be idén augusztus 15-én.

12:27
templombucsu-es-diakonusszenteles-miskolcon
Templombúcsú és diakónusszentelés Miskolcon

Augusztus 15-én, Nagyboldogasszony ünnepén, a miskolci püspöki székesegyház búcsúján diakónust szentelt Szocska A. Ábel nyíregyházi püspök.

11:36