A pápa jóváhagyta a Neokatekumenális Út statútumát

2008. június 13. péntek, 15:52

Ötéves próbaidő után XVI. Benedek pápa véglegesen jóváhagyta a Neokatekumenális Út statútumát. A Világiak Pápai Tanácsának elnöke, Stanislaw Rylko bíboros június 13-án ünnepélyesen átadta a dekrétumot a mozgalom alapítójának.

A statútum végleges jóváhagyását, amely 2008. május 11-én történt, különböző szintű vizsgálatok előzték meg – áll a Pápai Tanács közleményében. A próbaidő során a tanács megállapította, hogy „a Neokatekumenális Út számtalan gyümölcsöt hozott az új evangelizáció terén". A vatikáni dikasztérium 2002 júniusában „ad experimentum" engedélyezte öt évre a statútumot.

A Neokatekumenális Út közösség története 1964-re vezethető vissza, amikor Madrid szegényei között az alapítók, Kiko Argüello és Carmen Hernández ezen az új úton, új módszerekkel indították el az evangelizálást.

A közösség nemzetközi honlapja: www.camminoneocatecumenale.it

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Vezető híreink – olvasta már?
ferenc-papa-ne-feljunk-talalkozni-krisztussal-az-idegenekben-es-migransokban
Ferenc pápa: Ne féljünk találkozni Krisztussal az idegenekben és a migránsokban!

Február 15-én délután maga a Szentatya nyitotta meg szentmisével a „Félelemtől mentesek” című háromnapos találkozót Sacrofanóban, amelyet az Olasz Püspöki Konferencia (CEI) „Bevándorlók” nevű alapítványa, az olasz karitász és az Astalli Központ szervezett.

08:57
erdo-peter-nagyszeru-lenne-ha-az-eucharisztikus-kongresszust-boldogga-avatas-is-kiserhetne
Erdő Péter: Nagyszerű lenne, ha az Eucharisztikus Kongresszust boldoggá avatás is kísérhetné

Bizakodni lehet, hogy Mindszenty József bíboros boldoggáavatási eljárása újabb lépést tesz a 2020-as magyarországi Eucharisztikus Kongresszusig Erdő Péter bíboros, prímás szerint, aki vatikáni tanácskozásai végén Ferenc pápa csíksomlyói látogatásáról is nyilatkozott február 15-én MTI-nek.

2019. február 15. péntek