A pápa jóváhagyta a Neokatekumenális Út statútumát

2008. június 13., péntek | 15:52

Ötéves próbaidő után XVI. Benedek pápa véglegesen jóváhagyta a Neokatekumenális Út statútumát. A Világiak Pápai Tanácsának elnöke, Stanislaw Rylko bíboros június 13-án ünnepélyesen átadta a dekrétumot a mozgalom alapítójának.

A statútum végleges jóváhagyását, amely 2008. május 11-én történt, különböző szintű vizsgálatok előzték meg – áll a Pápai Tanács közleményében. A próbaidő során a tanács megállapította, hogy „a Neokatekumenális Út számtalan gyümölcsöt hozott az új evangelizáció terén". A vatikáni dikasztérium 2002 júniusában „ad experimentum" engedélyezte öt évre a statútumot.

A Neokatekumenális Út közösség története 1964-re vezethető vissza, amikor Madrid szegényei között az alapítók, Kiko Argüello és Carmen Hernández ezen az új úton, új módszerekkel indították el az evangelizálást.

A közösség nemzetközi honlapja: www.camminoneocatecumenale.it

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Vezető híreink – olvasta már?
ilyen-lesz-felujitott-harmashalom-oltar
Ilyen lesz a felújított Hármashalom-oltár

A csíksomlyói kegyhely Facebook-oldalán közzétették a nyeregbeli pódium felújításának látványtervét április 22-én, húsvéthétfő reggelén. A Hármashalom-oltárt Ferenc pápa június eleji látogatására újítják fel és bővítik ki.

18:57
ferenc-papa-husvethetfon-teli-marokkal-meritsunk-bekebol-es-derubol
Ferenc pápa húsvéthétfőn: Teli marokkal merítsünk a békéből és a derűből!

A Szentatya április 22-én délben már a húsvéti időre jellemző, „Mennynek királyné asszonya” kezdetű Mária-antifónát imádkozta el a Szent Péter téren egybegyűlt hívőkkel. Beszédében hangsúlyozta, hogy a sírnál járt asszonyokhoz hasonlóan saját életünkben mi is találkozhatunk Jézussal.

15:58