Pszichésen torzulnak a homoszexuális párok által örökbefogadott gyermekek

Kitekintő – 2010. február 19., péntek | 16:55

A homoszexuális párok által nevelt gyermekek magas stressz-szintje olyan lelki sérüléseket és viselkedési zavarokat idéz elő, amelyek akár öngyilkossághoz is vezethetnek – hangzott el egy mexikói tudományos konferencián.

„Számos tanulmányban olvashatjuk homoszexuális szülők által nevelt gyermekek vallomásait, akik elmondják, hogy miközben barátaik előtt titkolni próbálják szüleik hajlamát, rengeteg feszültséget, félelmet, szorongást, szégyenkezést és haragot élnek át" figyelmeztetett előadásában George Alan Rekers, a Dél-Karolinai Egyetem Neuropszichiátriai és Viselkedéstudományi Intézetének professzora.

A professzor rámutatott: az aktív homoszexuálisok közt nevelkedők lelki veszélyeztetettségét növeli, hogy a vér szerinti szüleiktől elválasztott, pszichológiailag eleve sérült gyermekeknek olyan környezethez kell alkalmazkodniuk, amely lényegesen rövidebb élettartamú és labilisabb, mint egy férfi és egy nő házassága. A homoszexuális pároknál jóval gyakrabban fordulnak elő pszichológiai és viselkedési problémák, válás, kábítószerfogyasztás, pedofília és öngyilkosság, mint a házasságban élőknél. Mindez a belső feszültségek mellett folyamatosan azzal is fenyegeti a gyermeket, hogy visszakerül az otthonba vagy új nevelőszülőkhöz helyezik.

A mexikói konferenciára azt követően került sor, hogy Mexikóváros törvényhozása engedélyezte a homoszexuális párok által történő örökbefogadást. Floridában viszont éppen Rekers professzor tanulmánya alapján tartották fenn az ilyen párok örökbefogadási tilalmát – írja a CNA.

A professzor tanulmánya teljes terjedelmében angol nyelven itt olvasható.

Magyar Kurír

Kép: psychologytoday.com