A püspöki szinódus felhívása Szíria békéjéért

2012. október 10., szerda | 9:28

A XIII. rendes püspöki szinódus második napja a főpásztorok felhívásával vette kezdetét, amelyet Szíria békéje érdekében tettek.

XVI. Benedek pápa jelenlétében a szinódusi atyák a szolidaritásra és a békére szólítottak, hangsúlyozva, hogy a szinódus idején sem feledkeznek meg a világban zajló eseményekről és imádkoznak Damaszkuszért, Szíriáért.

Az ülés második napján a főpásztorok az elvándorlók helyzetére és befogadására irányították a figyelmet, akik szintén az új evangelizáció részesei kincsként magukkal hordozva a világ különböző részeire hitvallásukat, amely által ők maguk is hithirdetővé válnak. Az Egyház támogatja és védelmezi a bevándorlókat, segíti a beilleszkedésben anélkül, hogy megfosztaná őket identitásuktól – hangsúlyozza a püspöki szinódus.

Vatikáni Rádió/Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
exkluziv-magyar-nyelven-is-elerheto-gyorsan-nepszeruve-valt-roman-papavaro-himnusz
EXKLUZÍV: Magyar nyelven is elérhető a gyorsan népszerűvé vált román pápaváró himnusz

Május 11-én mutatták be Ferenc pápa romániai látogatásának hivatalos himnuszát, melyet a Bukaresti Római Katolikus Főegyházmegye tett közzé. Az erről szóló hírünket több tízezren olvasták. Sokan kérték, most elláttuk magyar felirattal a szívmelengető, örömteli videoklipet.

13:39
-nem-rovidultem-meg-folszenteltsegemben-beszelgetes-biro-laszlo-puspokkel-hivatasrol-betegsegrol
„Nem rövidültem meg fölszenteltségemben” – Beszélgetés Bíró László püspökkel hivatásról, betegségről

Bíró László tábori püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) családreferense, május 21-én ünnepli püspökké szentelésének 25. évfordulóját. Ebből az alkalomból felkerestük őt a Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórházban.

2019. május 21., kedd