Részvéttáviratot küldött Ferenc pápa a perui buszbaleset kapcsán

Ferenc pápa – 2018. február 25., vasárnap | 13:00

A Szentatya Pietro Parolin bíboros-államtitkár aláírásával táviratot küldött a perui Rio Alba megyéspüspökének a február 21-én, szerdán tragikus buszbaleset után.

A tragikus balesetnek legalább negyvennégyen halottja és húsz sebesültje van. „A fájdalomnak e drámai pillanataiban a pápa közelségéről biztosítja az áldozatok családtagjait, különösen is a gyermekeket… Szűz Mária anyai közbenjárását kéri számukra és apostoli áldását küldi nekik a feltámadt Úrba vetett keresztény remény jeleként”.

A súlyos közlekedési baleset szerdán történt Arequipa környékén, amikor egy utasokkal zsúfolt busz szakadékba zuhant. A balesetben legalább 44 ember életét vesztette, 20 megsebesült. A baleset Peru közepén, a tengerparttól 250 km távolságra, a hegyekben történt a Panamericana Sur országúton, Ocona körzetében. Rendőrségi jelentés szerint a buszon 65-en utaztak.

Peru útjain sajnos gyakoriak a balesetek, 2016-ban több mint 2600-an vesztették életüket a dél-amerikai ország közútjain. Az idén ez volt a második legnagyobb buszbaleset Peruban. Január harmadikán 52 ember halt meg abban a szerencsétlenségben, amelyben egy kamionnal történt összeütközés során a mélybe zuhant egy autóbusz a tengerparti sziklákon kanyargó országútról. Ez a januári baleset volt az elmúlt négy évtized egyik legtöbb halálos áldozatot követelő közúti balesete Peruban.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria