A római Pápai Magyar Intézet évnyitó szentmiséje

2002. október 9. szerda 13:01

Róma: A nagy hagyományú római kollégium, amely fennállása óta jól képzett, különböző római egyházi egyetemeken tudományos fokozatot szerzett papi generációk sorát engedte útjára a magyar egyház szolgálatára, hétfőn este hétórai kezdettel tartotta ünnepélyes Veni Sancte szentmiséjét.
Elsőként a rektor, Németh László atya köszöntötte a megjelenteket, köztük az egyháziak részéről mindenekelőtt a két jelenlévő püspököt: Veres Andrást, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) titkárát és Ternyák Csaba érseket, aki a szentmise főcelebránsa volt. Jelen volt továbbá Erdődy Gábor, a Magyar Köztársaság Szentszékhez akkreditált nagykövete, feleségével együtt, valamint Hajnal János, a kápolna új üvegablakainak készítője.
Az intézetben jelenleg kilenc fiatal pap végzi tanulmányait: Csizmadia Zoltán pécsi egyházmegyés, Kálmán Imre győri, Linczenbold Levente és Tóth László a debreceni, Nyéki Kálmán a kaposvári, Szabó József és Török László az egri, Szederkényi László a váci egyházmegyéből érkezett. Az intézet egyetlen olasz lakója Tuttobene Luca, Ragusából. VR/MK
Veres András püspök szentmiséje Magyarok Nagyasszonyának ünnepén
Vatikán: Október 8-án, Magyarok Nagyasszonya ünnepén Veres András püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) titkára mutatott be szentmisét a Szent Péter-bazilika Magna Domina Hungarorum kápolnájában. A 12 éve fölszentelt Magyarok Nagyasszonya-kápolna búcsúnapján az új szentszéki magyar nagyköveten, a római magyar kolónia tagjain, az itt tanuló papokon, szerzeteseken, teológusokon, továbbá a számos zarándokon kívül megjelent az Opus Dei prelatúra budapesti kollégiumának vezetősége is.
A szentmise homíliájában Veres András püspök az életszentségről, mint közös keresztény hivatásunkról szólott. VR/MK

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
adventi-imaestet-tartott-nyolc-boldogsag-kozosseg
Adventi imaestet tartott a Nyolc Boldogság Közösség

Advent elején minden évben megrendezik a budapesti Nyolc Boldogság Közösség imaestjét. Idén december 8-án, szombaton dicsőítéssel, szentségimádással készültek Krisztus születésének ünnepére a budapesti Örökimádás-templomban.

18:48
csillagtestverek-ejszakaja-kaposvaron-92719
Csillagtestvérek éjszakája Kaposváron

Az elhunyt gyermekekre emlékezve imádkoztak advent második vasárnapján, december 9-én este a kaposvári Kossuth téren, a csillagtestvérek éjszakáján.

19:59
Adventi kalendárium – 2018. december 12.

Adventi kalendárium – 2018. december 12.

Az idei adventben készüljünk együtt Thomas Mertonnal, Kalkuttai Szent Teréz anyával és Henri Nouwennel. Segítségükkel egy-egy elmélkedést nyújtunk át az adventi várakozás minden napján. Induljunk el az adventi misztériumba csöndben, magányban, imádsággal, megtéréssel.

Előző napok »

Mai evangélium – 2018. december 12.

Mai evangélium – 2018. december 12.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Mt 11,28–30

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle