Sclerosis multiplex a hit fényében

2012. október 18. csütörtök 16:39

Meghitt, családias találkozón vehettek részt azok akik október 15-én jelen voltak a kispataki zarándokházban. A sclerosis multiplexes betegek tettek tanúságot hitükről, életükről.

Köszöntő beszédében Telenkó Miklós az optimizmus fontosságát emelte ki. A paraklisz végén Orosz Atanáz görögkatolikus püspök elmélkedését hallgatták meg a résztvevők, aki a hit évének kezdetén a hit kapujának megnyitására biztatott.

Székely József, a mozgáskorlátozottak regionális elnöke beszámolt a legújabb rendelkezésekről és lehetőségekről. Talláromné Batta Beáta a hallás fontosságára mutatott rá előadásában; majd ingyenes hallásvizsgálatot tartott. Ebéd után személyes tanúságtételek hangzottak el: mély és megrendítő életélményeket oszthattak meg egymással a résztvevők. Latorcai Jánosné Újházi Aranka, bemutatva a Nyírergyházi SM-ház szolgáltatásait, a lélek templomairól, a sorstársairól szólt.

A találkozót Orosz Atanáz püspök kezdeményezte. Kifejezte szándékát, hogy más betegségcsoportban élőkkel is szeretne találkozni.

Miskolci Apostoli Exarchátus/Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Címkék: egyházmegyék
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
celldomolkre-zarandokoltak-szombathelyi-egyhazmegye-hivei
Celldömölkre zarándokoltak a Szombathelyi Egyházmegye hívei

A Kiscelli Szűzanya kegyhelyén tartották április 30-án a Szombathelyi Egyházmegye zarándoknapját. Több mint kétezren ünnepeltek és imádkoztak együtt égi pártfogónk közbenjárásáért.

2016. május 1. vasárnap
ferenc-papa-nem-vagyunk-egyedul-jezus-kozel-van-hozzank-korunkben-es-bennunk
Ferenc pápa: Nem vagyunk egyedül: Jézus közel van hozzánk, körünkben és bennünk!

Május 1-jén, vasárnap délben a Szentatya a Szentlélek életünkben betöltött két legfőbb tevékenységéről elmélkedett: tanít minket és eszünkbe juttatja Jézus szavait. A Regina caeli imádsághoz kapcsolódó beszédét teljes egészében közöljük.

2016. május 1. vasárnap