Seregély István: Útravaló – 2019. január 24.

Nézőpont – 2019. január 24., csütörtök | 7:00

Seregély István nyugalmazott egri érsek szívügyének tekintette, hogy nyugdíjas éveiben elmélkedéseket írjon az Adoremusba. A múlt esztendő utolsó napján elhunyt főpapra emlékezve napról napra minden reggel közreadjuk a 2019. januári számba Útravaló címmel írt elmélkedéseit.

Az áldozat ajándék Istennek. Bár Istennek nincs szüksége semmire, az ember ajándékát mindenkor elfogadta, hálaadásának, kérésének és főleg megtérésének őszinte jeleként. Jézus Krisztus a testvéreivé fogadott emberekért mutatta be élete áldozatát, amely az egyetlen érvényes életáldozat
volt, mert hatalma volt odaadni az életét, és visszavenni (Jn 10,18). Mivel Jézus Isten Fia, áldozata végtelen értékű. Nincs szükség újabb áldozatra. A szentmise, amit meghagyása szerint az ő emlékezetére végzünk, ennek az egyetlen áldozatnak a jelenvalóvá tétele az Eucharisztiában. Ebből az áldozatból az idők végéig méltó imádás, hálaadás, engesztelés és kérés száll Isten trónja elé, a szentmisében jelen lévő ember, Jézus Krisztus által.

(Mk 3,7–12)

Fotó: Pixabay

Magyar Kurír

Az írás nyomtatott változata a 2019. januári Adoremusban jelent meg. 

Kapcsolódó fotógaléria