Spányi Antal megyéspüspök Alsószentiván díszpolgára lett

2018. augusztus 20. hétfő 19:10

Díszpolgári címet kapott Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök Alsószentiván önkormányzatától. Az elismerést az augusztus 20-i ünnephez kapcsolódó falunapon, augusztus 18-án vehette át a püspök.

Az elismerést a település polgármestere Husvéth Imre adta át az országgyűlési és helyi képviselők, valamint a környék polgármesterei jelenlétében. Az önkormányzat testületének határozatát és a megyéspüspök életrajzát Fekete Zoltánné szociális ügyintéző, világi elnök ismertette. A díjazottat Kiss Attila, az alsószentiváni Fatimai Boldogasszony Általános Iskola igazgatója is méltatta. A főpásztort ez alkalomból Kerezsi Lóránt, Érd önkormányzatának kabinetfőnöke is köszöntötte.

Forrás: Székesfehérvári Egyházmegye

Fotó: Lambert Attila

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Címkék: egyházmegyék
Vezető híreink - olvasta már?
egymillio-gyermek-imadkozza-rozsafuzert
Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért

Az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” elnevezésű kezdeményezéshez csatlakozva október 18-án, magyarországi idő szerint 9 órakor világszerte gyermekek imádkoznak fél órán át a békéért és az egységért. Számos helyen ezért akár a tanítást is felfüggesztik erre az időre.

2018. szeptember 20. csütörtök
elhunyt-gaal-endre
Elhunyt Gaál Endre

Életének 73., áldozópapságának 50. évében elhunyt Gaál Endre protonotárius, kanonok, nagyprépost, teológiai tanár. Az alábbiakban közzétesszük az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye közleményét és a Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium Facebook-oldalán megjelent nekrológot.

2018. szeptember 20. csütörtök