A spanyol és a magyar EU-elnökség a gender-ideológiát támogatja

2010. január 11. hétfő 13:39

Mariano Martinez-Aedo, a Családpolitikai Intézet Európai Hálózata nevű szervezet alelnöke szerint José Luis Rodríguez Zapatero spanyol miniszterelnök, aki ebben a félévben az EU soros elnöke is, radikalizálni szeretné Európát a gender-ideológia terjesztésével és a válás megkönnyítésével.

Martinez-Aedo hozzátette: minderre épp akkor készül Zapatero, amikor Európa demográfiai mélyponton van, és folyamatosan növekszik a válások száma. Ennek ellenére a szocialista pártvezető nem a probléma megoldásán, hanem annak elmélyítésén dolgozik – írja a CNA.

A következő 18 hónap EU-elnökségi céljait bemutató jelentésben ráadásul nem is esik szó családpolitikai teendőkről – mutat rá Martinez-Aedo. Ez Magyarországot is érinti, mivel a spanyolokat követően a belgák, 2011 első felében pedig Magyarország adja az EU soros elnökét. A dokumentum a válás megkönnyítését és gyorsítását javasolja; ráadásul az a kezdeményezés is szerepel a jelentésben, hogy az EU tagállamainak hivatalosan el kellene fogadnia a gender-ideológiát.

A prioritások közt szerepel a Pekingi Cselekvési Platform határozatainak, valamint a Nemek Közötti Egyenlőségről szóló Európai Paktum a gyakorlati megvalósulásának nyomon követése, ellenőrzése.

A gender-ideológia az ENSZ által rendezett 1995-ös pekingi női világkonferencián lépett a nyilvánosságra. A konferencia záródokumentumában vezették be hivatalosan a „gender mainstreaming" kifejezést; vagyis a „társadalmi nem" fő irányként való érvényesítését – írja Tomka Ferenc a káposztásmegyeri Szentháromság Plébánia honlapján megjelent összefoglalójában.

Hozzáteszi: a Pekingi Cselekvési Platform elérte, hogy ajánlása már 1995-ben kötelezettséggé vált: 1995-ben az ENSZ – az emberi egyenlőség elve alapján – elkötelezte magát a gender mainstreaming, azaz a nemek egyenlőségéért folytatott küzdelem mellett. 1996-ban követte példáját az EU, 2000-ben a német szövetségi kormány, majd más országok. 2006. január 11-én az Európai Parlament elfogadta a homofóbiáról szóló határozatot, amely arra szólít fel, hogy Európa országaiban legyen büntetendő cselekmény, ha valaki félelemmel, „idegenkedéssel szól a homoszexualitásról, illetve a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű személyekről, mert ez a rasszizmushoz, az idegengyűlölethez, az antiszemitizmushoz hasonló magatartás".

Tegyük hozzá mindehhez: Zapatero szocialista pártjának 2004 óta tartó uralma alatt Spanyolországban legalizálták az azonos neműek házasságát, akik akár örökbe is fogadhatnak. Ez ellen a katolikus egyház által támogatott, hatalmas tüntetéseket szerveztek Madridban. Zapatero kormánya továbbá legalizálta a transzszexuális személyek nemi identitását is, akiket a genderidentitási törvény hatályba lépése óta így kell kezelni. Mindehhez csak egy klinikai jelentés és két év terápia szükséges, a végérvényes átoperálást vagy a visszafordíthatatlan sterilizációt sem követelik meg. Továbbá a transzszexuális személyek bárkivel házasodhatnak az ellenkező vagy azonos nemből.

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Címkék: család
Vezető híreink - olvasta már?
a-magyarorszagi-noi-szerzeteseket-kepviselo-szervezet-elnokeve-valasztottak-lobmayer-m-juditot
A magyarországi női szerzeteseket képviselő szervezet elnökévé választották Lobmayer M. Juditot

A Magyarországi Rendfőnöknők Konferenciájának (MRK) rendes tagjai 2018. március 19-én új elnököt, és ugyanekkor elnökségi tagokat is választottak Budapesten, az MRK tavaszi ülésén.

21:41
alljatok-gyermekeitek-mellett-orizzetek-lepteiket-apak-napi-koszonto-ferenc-papaval
Álljatok gyermekeitek mellett, őrizzétek lépteiket! – Apák napi köszöntő Ferenc pápával

Apák napja alkalmából Ferenc pápa gondolataival és gyermekkorunk imájával szeretnénk köszönteni minden édesapát, és hálát adni értük az Úrnak most és az év minden napján. Imádkozzunk értük, és kérjük Szent József közbenjárására Isten gazdag áldását életükre!

09:38
hirdetés
hirdetés
Nagyböjti kalendárium – 2018. március 19.

Nagyböjti kalendárium – 2018. március 19.

Idei nagyböjti készületünkben az Ószövetségi Szentírást idézzük napról napra. Készüljünk együtt Jézus megváltó kereszthalálára és a feltámadásának ünnepére!

Előző napok »

hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István RádióMagyar Katolikus Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPKÚj Ember  Magyar Katolikus Rádió Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle