A spanyol és a magyar EU-elnökség a gender-ideológiát támogatja

2010. január 11., hétfő | 13:39

Mariano Martinez-Aedo, a Családpolitikai Intézet Európai Hálózata nevű szervezet alelnöke szerint José Luis Rodríguez Zapatero spanyol miniszterelnök, aki ebben a félévben az EU soros elnöke is, radikalizálni szeretné Európát a gender-ideológia terjesztésével és a válás megkönnyítésével.

Martinez-Aedo hozzátette: minderre épp akkor készül Zapatero, amikor Európa demográfiai mélyponton van, és folyamatosan növekszik a válások száma. Ennek ellenére a szocialista pártvezető nem a probléma megoldásán, hanem annak elmélyítésén dolgozik – írja a CNA.

A következő 18 hónap EU-elnökségi céljait bemutató jelentésben ráadásul nem is esik szó családpolitikai teendőkről – mutat rá Martinez-Aedo. Ez Magyarországot is érinti, mivel a spanyolokat követően a belgák, 2011 első felében pedig Magyarország adja az EU soros elnökét. A dokumentum a válás megkönnyítését és gyorsítását javasolja; ráadásul az a kezdeményezés is szerepel a jelentésben, hogy az EU tagállamainak hivatalosan el kellene fogadnia a gender-ideológiát.

A prioritások közt szerepel a Pekingi Cselekvési Platform határozatainak, valamint a Nemek Közötti Egyenlőségről szóló Európai Paktum a gyakorlati megvalósulásának nyomon követése, ellenőrzése.

A gender-ideológia az ENSZ által rendezett 1995-ös pekingi női világkonferencián lépett a nyilvánosságra. A konferencia záródokumentumában vezették be hivatalosan a „gender mainstreaming" kifejezést; vagyis a „társadalmi nem" fő irányként való érvényesítését – írja Tomka Ferenc a káposztásmegyeri Szentháromság Plébánia honlapján megjelent összefoglalójában.

Hozzáteszi: a Pekingi Cselekvési Platform elérte, hogy ajánlása már 1995-ben kötelezettséggé vált: 1995-ben az ENSZ – az emberi egyenlőség elve alapján – elkötelezte magát a gender mainstreaming, azaz a nemek egyenlőségéért folytatott küzdelem mellett. 1996-ban követte példáját az EU, 2000-ben a német szövetségi kormány, majd más országok. 2006. január 11-én az Európai Parlament elfogadta a homofóbiáról szóló határozatot, amely arra szólít fel, hogy Európa országaiban legyen büntetendő cselekmény, ha valaki félelemmel, „idegenkedéssel szól a homoszexualitásról, illetve a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű személyekről, mert ez a rasszizmushoz, az idegengyűlölethez, az antiszemitizmushoz hasonló magatartás".

Tegyük hozzá mindehhez: Zapatero szocialista pártjának 2004 óta tartó uralma alatt Spanyolországban legalizálták az azonos neműek házasságát, akik akár örökbe is fogadhatnak. Ez ellen a katolikus egyház által támogatott, hatalmas tüntetéseket szerveztek Madridban. Zapatero kormánya továbbá legalizálta a transzszexuális személyek nemi identitását is, akiket a genderidentitási törvény hatályba lépése óta így kell kezelni. Mindehhez csak egy klinikai jelentés és két év terápia szükséges, a végérvényes átoperálást vagy a visszafordíthatatlan sterilizációt sem követelik meg. Továbbá a transzszexuális személyek bárkivel házasodhatnak az ellenkező vagy azonos nemből.

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Címkék: család
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
ferenc-papa-hogy-imadkozni-tudjunk-egyugyuve-kell-valnunk
Ferenc pápa: Hogy imádkozni tudjunk, együgyűvé kell válnunk!

Május 22-én a Szentatya befejezte a Miatyánknak szentelt katekézissorozatát. Figyelmeztetett, hogy állandóan ápolnunk kell az imádság szellemét, és minden élethelyzetben kapcsolatban maradhatunk az Atyával, ha engedjük, hogy a Lélek imádkozzon bennünk.

21:19
grzegorz-gorny-az-elet-kulturajarol-az-civilizacio-mely-gyermeket-megoli-halalra-van-itelve
Grzegorz Górny az élet kultúrájáról: Az a civilizáció, mely megöli a gyermekét, halálra van ítélve

Grzegorz Górny lengyel riporter, esszéista, publicista, dokumentumfilm-rendező „Gyilkosság és orvostudomány” című könyve a Magyar Kurír „Új Ember Kiadványok” sorozatában a közelmúltban magyarul is megjelent. Ennek kapcsán beszélgettünk vele Budapesten.

19:45
Útravaló – 2019. május 22.

Útravaló – 2019. május 22.

Napról napra közreadjuk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Májusban Seregély István nyugalmazott egri érsek útravalóit olvashatják.

Korábbiak »

Mai evangélium – 2019. május 22.

Mai evangélium – 2019. május 22.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Jn 15,1–8

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle