Szent András-búcsút és ökumenikus adventi gyertyagyújtást tartottak Rábaszentandráson

2018. december 4., kedd | 18:53

Veres András győri megyéspüspök december 2-án ünnepi szentmisét celebrált a Győr-Moson-Sopron megyei Rábaszentandráson, a Szent András apostol-templomban. A búcsúi ünnepség után ökumenikus adventi gyertyagyújtást is tartottak.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A szentmisén a község kórusa szolgált Katona Máté vezetésével. Veres András megyéspüspök szentbeszédében felhívta a figyelmet Szent András apostol lelkes és bátor egyéniségére; nemcsak meghallotta a hívó szót, hanem úgy követte Mesterét, hogy példát is mutatott családjában testvérének, a későbbi Péter apostolnak is.

A főpásztor hangsúlyozta, hogy a hétköznapi apró gesztusok tehetik igazán krisztusivá életünket. Szentbeszédében egy családapa példáján keresztül érzékeltette ennek fontosságát, akit gyermeke titokban láthatott térdre borulva imádkozni. Ez a férfias példaadás indította elkötelezett keresztény életre az ifjú szívet is. „A hit hallásból ered” (Róm 10,17) – a szónak, a beszédnek központi helye van a hit átadásában, merjük hallhatóvá tenni hitünket, kezdve az apró gesztusoktól egészen a végső odaadottságig.

A szentmise után Varga Tamás evangélikus lelkész felkérését elfogadva Veres András püspök megáldotta Rábaszentandrás adventi koszorúját az evangélikus templom előtti téren. Egy hívő így fogalmazott: „Ma András püspök gesztusán keresztül Szentandráson megélhettük, hogy nemcsak András és Péter apostolok voltak testvérek, hanem mi, katolikusok és evangélikusok is azok vagyunk.”

Forrás és fotó: Győri Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
ferenc-papa-az-abortusz-soha-nem-az-valasz-amelyet-nok-es-csaladok-keresnek
Ferenc pápa: Az abortusz soha nem az a válasz, amelyet a nők és a családok keresnek!

Május 25-én a Szentatya a „Yes to Life” konferencia résztvevőit fogadta. „A törékeny élet drága ajándékának gondozása” című konferenciát a Világiak, Család és Élet Kongregációja szervezte. A magyar sajtóban leegyszerűsítve jelent meg a pápa beszéde, amit most teljes terjedelmében olvashatnak.

09:55
-miert-csak-szakallas-embereket-latni-templomi-kepeken-derus-egyuttlet2-gyori-szeretetnapon
„Miért csak szakállas embereket látni a templomi képeken?” – Derűs együttlét a győri Szeretetnapon

Május 25-én ismét szeretetnapot rendeztek Győrben, amelynek minden bevétele Böjte Csaba Szent Ferenc Alapítványát illeti. Nagyszalontai sportközpontra gyűjtenek.

2019. május 26., vasárnap
Útravaló – 2019. május 27.

Útravaló – 2019. május 27.

Napról napra közreadjuk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Májusban Seregély István nyugalmazott egri érsek útravalóit olvashatják.

Korábbiak »

Mai evangélium – 2019. május 27.

Mai evangélium – 2019. május 27.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Jn 15,26–16,4a

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle