Szent Cirill ereklyéje a Nagyváradi Egyházmegyében

2013. október 3. csütörtök 14:31

Október 7-én Nagyváradra érkezik Szent Cirill, a szlávok apostolának ereklyéje.

A jeles napon, 16 órakor ünnepi szentmisét mutat be Viliam Judák nyitrai megyéspüspök és Böcskei László nagyváradi megyéspüspök, a részt vevő zarándok, papok és hívek jelenlétében Nagyváradi római katolikus székesegyházában – értesítette szerkesztőségünket Vakon Zsolt.

A hét folyamán a nyitrai főpásztor az ereklyével felkeresi az egyházmegye több szlovák nyelvű plébániáját, arra buzdítva a híveket, hogy Szent Cirill példájára és közbenjárására, hitükben megerősödjenek, az örök értékekhez ragaszkodjanak.  

Nagyváradi Egyházmegye/Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink - olvasta már?
te-is-tudsz-vendegeket-hivni-jezushoz-az-alpha-kurzus-bemutatonapjara-varunk
Te is tudsz vendégeket hívni Jézushoz! – Az Alpha kurzus bemutatónapjára várunk

Kit érdekel annyira Jézus, hogy komolyan veszi missziós parancsát, és meg akarja ismertetni másokkal? És kit érdekel annyira, hogy elmegy egy keresztények szervezte baráti összejövetelre, hogy többet halljon róla? Az Alpha kurzust január 20-án a Kanter Károly Felnőttképzési Intézetben mutatják be.

20:28
oszto-pontok-hagyomany-lenyege-folytathatosag
Osztó-Pontok az Egyház jövőjéről – A hagyomány lényege a folytathatóság

Az Osztó-Pontok kerekasztal-beszélgetés témája ezúttal a vallásosság alakulása és az Egyház jövője volt. A budapesti Panagia Központban január 15-én megtartott rendezvény vendége Gérecz Imre bencés szerzetes és Hidas Zoltán szociológus, egyetemi tanár volt. A beszélgetést Vigh Noémi vezette.

19:15