Szent Cirill ereklyéje a Nagyváradi Egyházmegyében

2013. október 3. csütörtök 14:31

Október 7-én Nagyváradra érkezik Szent Cirill, a szlávok apostolának ereklyéje.

A jeles napon, 16 órakor ünnepi szentmisét mutat be Viliam Judák nyitrai megyéspüspök és Böcskei László nagyváradi megyéspüspök, a részt vevő zarándok, papok és hívek jelenlétében Nagyváradi római katolikus székesegyházában – értesítette szerkesztőségünket Vakon Zsolt.

A hét folyamán a nyitrai főpásztor az ereklyével felkeresi az egyházmegye több szlovák nyelvű plébániáját, arra buzdítva a híveket, hogy Szent Cirill példájára és közbenjárására, hitükben megerősödjenek, az örök értékekhez ragaszkodjanak.  

Nagyváradi Egyházmegye/Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink - olvasta már?
krisztushoz-ragaszkodo-elet-halaadas-seregely-istvan-nyugalmazott-egri-ersek-30-puspok
Krisztushoz ragaszkodó élet – Hálaadás Seregély István nyugalmazott egri érsek püspöki jubileumán

Seregély István nyugalmazott egri érsek püspökké szentelésének harmincadik évfordulója alkalmából hálaadó szentmisét mutatott be július 25-én az egri bazilikában Ternyák Csaba egri érsek, Katona István nyugalmazott egri segédpüspök és számos paptestvér koncelebrálásával.

15:10
erdelyi-zsuzsa-kiallitas-esztergom
Lelki házikincstár – A népi vallásosság tárgyait bemutató kiállítás Esztergomban

Menyasszonyi koszorúval keretezett Szűz Mária-kép; betlehem palóc viseletben; élet és halál kettőse: Janus-arc a rózsafüzéren; fából készült, kézzel faragott, sírban nyugvó Krisztus… A vallásos néphagyomány tárgyi emlékeiből nyílt állandó kiállítás május végén az esztergomi Szent Adalbert Központban.

2017. július 25. kedd