Szent Erzsébet a hajléktalanokon segít

Hazai – 2013. november 17., vasárnap | 17:48

A Szent Erzsébet rózsája-díjat jótékonysági műsor keretében adta át Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke november 17-én, vasárnap Budapesten. A díjátadó est bevételét a püspöki konferencia idén az Új Jeruzsálem Katolikus Közösség által fenntartott „Csak Egyet” Szociális Segítő Központ javára ajánlja fel.

Az Árpád-házi szent legendájára utaló kitüntetés, amelyet 1999-ben alapított a testület, az irgalmasság és a szolgáló szeretet erényének hangsúlyozására és a díjazottak személyes példájának elismerésére szolgál.

A „Csak Egyet” Szociális Segítő Központ elsősorban hajléktalanok ellátásával foglalkozik. 2011-ben, a központ létrehozásakor az a cél lebegett az alapítók szeme előtt, hogy a mai elidegenedett hajléktalanellátó rendszerben kialakítsanak egy olyan intézményt, ahol személyes, egyénnek szóló szeretettel veszik körül a hozzájuk betérő rászorulókat.

Naponként étkeztetnek hajléktalanokat, időnként csomagot is osztanak nekik. Segítenek többek között munkahelykeresésben (egyes esetekben munkahelyteremtésben), a szegények, kisnyugdíjasok anyagi támogatásában és problémás, hajléktalanná vált családok szállókon történő elhelyezésében; emellett szenvedélybetegek rehabilitációjában, pszichésen sérült emberek szakszerű lelki gondozásában is közreműködnek.

A segítő központot üzemeltető Efrata Alapítvány a Hajléktalanokért hálásan köszön minden nagylelkű támogatást! Számlaszám: OTP Bank Nyrt. 11719001-20322546.

MKPK Sajtószolgálat/Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria