Szent Erzsébet teret avattak Ibrányban

Hazai – 2007. december 17., hétfő | 11:24

A legfiatalabb Szent Erzsébet teret a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ibrányban advent harmadik vasárnapján avatta fel Berencsi Béla, a település polgármestere, a Seregély István ny. érsek által bemutatott ünnepi szentmisét követően.

Seregély István felhívása nyomán országszerte és a határon túl is közterületek tucatjai vették fel nevét az elmúlt év során, és számos helyen állítottak neki köztéri szobrot.

A templom előtti téren pedig elhelyezték a létesítendő Szent Erzsébet-szobor alapkövét. A Molnár Levente által tervezett kompozíció a keresztény életnek, az őszinte barátságnak, a tiszta szerelemnek, a hitvesi hűségnek és a családi életnek, különösen pedig a szolgáló szeretetnek állít emléket. Erzsébet mellett a leendő alkotás másik alakja egy kimunkálatlan arcú koldus, aki segítségért könyörög. Kezén és lábán Krisztus sebeinek nyomát viseli. Üzenete: Jézus közösséget vállal minden szenvedővel.

A szobor közadakozásból épül, a kezdeményezés fővédnöke Mádl Dalma asszony. Adományokat a 68700281–10060665 számlaszámra örömmel elfogadnak.

Az ibrányi téravató ünnepség a nyíregyházi Cantemus kórus hangversenyével zárult. A település temploma is gazdagodott e napon egy viterbóból érkezett és a ferences generális által hitelesített Szent Erzsébet ereklyével.

MKPK Sajtóiroda/Magyar Kurír