Szent János-napi boráldás a jánosházai plébánián

2018. december 28., péntek | 13:37

December 27-én este ünnepi szentmisét mutattak be a jánosházi plébániához tartozó hosszúperesztegi Szent István király-templomban. Tokár János ferences pap volt a szentmise főcelebránsa, vele együtt misézett Bodorkós Imre esperes-plébános.

A szentmise végén megáldották az idei év borait, melyet a hosszúperesztegi és a környékbeli falvakban élő borosgazdák hoztak el megáldásra. Régi szokás, hogy a megáldott borból a szőlőtermelők juttatnak vissza a hordókba, mintegy „közvetítve” az áldást. A gazdák nemcsak az idei esztendő terméséért, hanem az elvégzett munkáért is köszönetet mondtak a Teremtőnek.

A szentmise után a helyi plébániai közösségi házban tartottak szeretetvendégséget, ahol a gazdák megismerhették egymás borait is.

Forrás: Gyalog László, plébániai tanácsadó testületi alelnök

Fotó: Ferenczi Mercédesz

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Címkék: egyházmegyék
Vezető híreink – olvasta már?
megnyitja-kapuit-gyori-puspokvar-palotaszarnya
Megnyitja kapuit a győri Püspökvár palotaszárnya

Aki szívesen járna Boldog Apor Vilmos püspök és Szent II. János Pál pápa nyomában, érdemes ellátogatnia a győri Káptalandombra. Március 21-től újabb terek nyílnak meg: az érdeklődők minden csütörtökön csoportos vezetéssel betekintést nyerhetnek a Püspökvár palotaszárnyába és a kertbe is.

15:41
szetmallo-hangerdo-nuncius-latogatasa-pannonhalman-szent-benedek-tavaszi-unnepen
Szétmálló hangerdő – A nuncius látogatása Pannonhalmán Szent Benedek tavaszi ünnepén

Szent Benedek tavaszi ünnepét Pannonhalmán, Michael August Blume apostoli nunciussal és a szerzetesi közösséggel együtt misével és utána a „Csend” kiállítás megnyitójával ültük meg március 21-én.

12:44