Szent József ünnepe Celldömölkön

Kishírek – 2015. március 23., hétfő | 15:32

Március 18-án az egyház Szent Józsefet ünnepli. A celldömölki hívek a Nagyboldogasszony-templomban tartott esti szentmisében emlékeztek meg Jézus Krisztus földi atyjáról és vele együtt az egyházközösségükben, városukban élő édesapákról – tudósít a Szombathelyi Egyházmegye.

Kirner Antal Zoltán celldömölki plébános a prédikációban felhívta a hívek figyelmét az édesapák családban betöltött szerepére, ami az édesanyákéval együtt nélkülözhetetlen a gyermekek nevelésében, feltétlenül szükséges egészséges testi-lelki fejlődésükhöz.

A plébános beszélt a híveknek Szent Józsefről, aki igaz ember volt, és Jézus Krisztus gondviselőjeként nemcsak nevelője, de lelki társa is volt Megváltónknak. Ez pedig a mai családapák számára is fontos, követendő példa, hiszen a mai világban a nevelés az édesanyára hárul, az édesapák feladata pedig a pénzkeresésre korlátozódik. A gyermekek vágya pedig, hogy édesapjukkal még több időt tudjanak együtt tölteni, és ahogy Szent József példája mutatja, ne csak nevelőként, hanem lelki társként legyenek gyermekeik életében jelen. Kirner Antal ezért Szent Józsefet állította példaképként minden édesapa elé.

Az ünnep alkalmából a Nagyboldogasszony-plébánia ministránsai édesapjukkal együtt szolgáltak a szentmisén. A jelen lévő gyermekek hálát adtak édesapjukért, ők pedig gyermekeikért, családjukért, akikre a szentmise végén Kirner Antal Zoltán plébános áldást adott.

Fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria