Szent Kristóf közbenjárásáért imádkoztak Zalaszentivánon

2017. augusztus 3. csütörtök 14:42

Szent Kristóf rendkívül népszerű az utazók, közlekedők körében. Emléknapja alkalmából járműveket áldott meg a nepesapáti és a zalaszentiváni plébániákhoz tartozó településeken Szeghy Csaba plébános.

Szent Kristóf szobrait az utak mentén sokszor láthatjuk, sőt nagyon gyakran az ő képe lapul a zsebekben a járműveink indítókulcsa mellett. Szent Kristófot mindenütt magas embernek ábrázolják, ám nagysága szolgálatkészségében is megmutatkozott. A legenda szerint egy folyóparton szolgált, ahol az embereket segítette a vízen való átjutásban - így találkozott a gyermek Jézussal. Az útközben növekvő terhek ellenére – hiszen közvetve vállán vitte a világ terheit Jézussal együtt - Őt is biztonságban átszállította a túlpartra. Krisztus megismerése után sokakat térített meg vértanúhaláláig.

A nemesapáti és a zalaszentiváni plébániákhoz tartozó hat faluban nemcsak a személyautók, kerékpárok, motorkerékpárok és traktorok részesültek áldásban, hanem az óvodások, kisiskolások járművei is. Szeghy Csaba plébános és a hívek arra kérték Szent Kristófot, hogy nyújtson gondviselő oltalmat minden járművön utazóknak és adjon nekik mindenkor szerencsés megérkezést az alkalmi úti céljukhoz, s majd a legvégső állomásra, az Isten országába.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
latogatoban-szent-istvan-bazilika-harangtornyaiban
Csak a háborúkban hallgattak el... – Látogatóban a Szent István-bazilika harangtornyaiban

A kereszténység egyik ősi vallási jelképe, szakrális tárgya a harang. Harang zúg ünnepekkor, a gyász idején, messzire szólt a félrevert harang tűz vagy árvíz esetén, s még ma is harangszó hívja szentmisére az embereket.

19:58
iden-is-lesz-maria-ut-zarandoklat-szent-istvan-unnepen
Idén is lesz Mária Út zarándoklat Szent István ünnepén

Erdő Péter bíboros, prímás megbízásából a Mária Út Egyesület és a Mária Rádió idén is gyalogos zarándoklatot és felvezető műsort szervez az augusztus 20-i Szent István-ünnepre. Erre készülve tartottak sajtótájékoztatót július 18-án, szerdán délelőtt a budapesti Szent István-bazilika előtti téren.

17:25