Szent Kristóf közbenjárásáért imádkoztak Zalaszentivánon

2017. augusztus 3. csütörtök 14:42

Szent Kristóf rendkívül népszerű az utazók, közlekedők körében. Emléknapja alkalmából járműveket áldott meg a nepesapáti és a zalaszentiváni plébániákhoz tartozó településeken Szeghy Csaba plébános.

Szent Kristóf szobrait az utak mentén sokszor láthatjuk, sőt nagyon gyakran az ő képe lapul a zsebekben a járműveink indítókulcsa mellett. Szent Kristófot mindenütt magas embernek ábrázolják, ám nagysága szolgálatkészségében is megmutatkozott. A legenda szerint egy folyóparton szolgált, ahol az embereket segítette a vízen való átjutásban - így találkozott a gyermek Jézussal. Az útközben növekvő terhek ellenére – hiszen közvetve vállán vitte a világ terheit Jézussal együtt - Őt is biztonságban átszállította a túlpartra. Krisztus megismerése után sokakat térített meg vértanúhaláláig.

A nemesapáti és a zalaszentiváni plébániákhoz tartozó hat faluban nemcsak a személyautók, kerékpárok, motorkerékpárok és traktorok részesültek áldásban, hanem az óvodások, kisiskolások járművei is. Szeghy Csaba plébános és a hívek arra kérték Szent Kristófot, hogy nyújtson gondviselő oltalmat minden járművön utazóknak és adjon nekik mindenkor szerencsés megérkezést az alkalmi úti céljukhoz, s majd a legvégső állomásra, az Isten országába.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
eger-diszpolgara-lett-ternyak-csaba-egri-ersek
Eger díszpolgára lett Ternyák Csaba egri érsek

Augusztus 20-án Eger városi ünnepségén díszpolgári címet kapott Ternyák Csaba egri érsek, a főegyházmegye 81. főpásztora, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Állandó Tanácsának tagja.

2017. augusztus 21. hétfő
megteresre-es-megujulasra-hivott-veres-andras-budapesten-allamalapito-szent-kiralyunk-unnepen
Megtérésre és megújulásra hívott Veres András Budapesten államalapító szent királyunk ünnepén

Erdő Péter bíboros, prímás mutatott be szentmisét augusztus 20-án, államalapító Szent István királyunk ünnepén Budapesten, a Szent István-bazilika előtti zsúfolásig megtelt téren. A szentmise szónoka Veres András püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke volt.

2017. augusztus 20. vasárnap