Szent Kristóf közbenjárásáért imádkoztak Zalaszentivánon

2017. augusztus 3. csütörtök 14:42

Szent Kristóf rendkívül népszerű az utazók, közlekedők körében. Emléknapja alkalmából járműveket áldott meg a nepesapáti és a zalaszentiváni plébániákhoz tartozó településeken Szeghy Csaba plébános.

Szent Kristóf szobrait az utak mentén sokszor láthatjuk, sőt nagyon gyakran az ő képe lapul a zsebekben a járműveink indítókulcsa mellett. Szent Kristófot mindenütt magas embernek ábrázolják, ám nagysága szolgálatkészségében is megmutatkozott. A legenda szerint egy folyóparton szolgált, ahol az embereket segítette a vízen való átjutásban - így találkozott a gyermek Jézussal. Az útközben növekvő terhek ellenére – hiszen közvetve vállán vitte a világ terheit Jézussal együtt - Őt is biztonságban átszállította a túlpartra. Krisztus megismerése után sokakat térített meg vértanúhaláláig.

A nemesapáti és a zalaszentiváni plébániákhoz tartozó hat faluban nemcsak a személyautók, kerékpárok, motorkerékpárok és traktorok részesültek áldásban, hanem az óvodások, kisiskolások járművei is. Szeghy Csaba plébános és a hívek arra kérték Szent Kristófot, hogy nyújtson gondviselő oltalmat minden járművön utazóknak és adjon nekik mindenkor szerencsés megérkezést az alkalmi úti céljukhoz, s majd a legvégső állomásra, az Isten országába.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
nagyheti-es-husveti-szertartasok-2018-ban
Nagyheti és húsvéti szertartások az érseki és püspöki székhelyeken 2018-ban

Az alábbiakban a húsvéti időszak ünnepi püspöki szentmiséinek és szertartásainak helyszínéről és időpontjáról tájékozódhatnak.

2018. március 23. péntek
a-borunk-ala-bujt-isten-megjelent-varga-laszlo-puspokkel-keszult-interjukotet
A bőrünk alá bújt Isten – megjelent a Varga László püspökkel készült interjúkötet

A Magyar Kurír gondozásában, az Új Ember Kiadványok sorozatban jelent meg a Varga László kaposvári megyéspüspökkel készült interjúkötet.

2018. március 23. péntek