Szent Kristóf közbenjárásáért imádkoztak Zalaszentivánon

2017. augusztus 3. csütörtök 14:42

Szent Kristóf rendkívül népszerű az utazók, közlekedők körében. Emléknapja alkalmából járműveket áldott meg a nepesapáti és a zalaszentiváni plébániákhoz tartozó településeken Szeghy Csaba plébános.

Szent Kristóf szobrait az utak mentén sokszor láthatjuk, sőt nagyon gyakran az ő képe lapul a zsebekben a járműveink indítókulcsa mellett. Szent Kristófot mindenütt magas embernek ábrázolják, ám nagysága szolgálatkészségében is megmutatkozott. A legenda szerint egy folyóparton szolgált, ahol az embereket segítette a vízen való átjutásban - így találkozott a gyermek Jézussal. Az útközben növekvő terhek ellenére – hiszen közvetve vállán vitte a világ terheit Jézussal együtt - Őt is biztonságban átszállította a túlpartra. Krisztus megismerése után sokakat térített meg vértanúhaláláig.

A nemesapáti és a zalaszentiváni plébániákhoz tartozó hat faluban nemcsak a személyautók, kerékpárok, motorkerékpárok és traktorok részesültek áldásban, hanem az óvodások, kisiskolások járművei is. Szeghy Csaba plébános és a hívek arra kérték Szent Kristófot, hogy nyújtson gondviselő oltalmat minden járművön utazóknak és adjon nekik mindenkor szerencsés megérkezést az alkalmi úti céljukhoz, s majd a legvégső állomásra, az Isten országába.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
lezarult-brenner-janos-emlekev
Lezárult a Brenner János-emlékév – A boldoggá avatásra készül a Szombathelyi Egyházmegye

Vesperessál és ünnepi szentmisével ért véget december 15–16-án a Brenner János-emlékév a Szombathelyi Egyházmegyében. Az ünnep azonban folytatódik: jövőre május 1-jén Szombathelyen boldoggá avatják a hatvan évvel ezelőtt vértanú halált halt lelkipásztort.

16:40
miert-nem-mondta-meg-keresztelo-janos
Miért nem mondta meg Keresztelő János?

Advent 3. vasárnapja – Gondolatok az evangéliumhoz (Jn 1,6–8; 19–28)

16:00