Szent Kristóf közbenjárásáért imádkoztak Zalaszentivánon

2017. augusztus 3. csütörtök 14:42

Szent Kristóf rendkívül népszerű az utazók, közlekedők körében. Emléknapja alkalmából járműveket áldott meg a nepesapáti és a zalaszentiváni plébániákhoz tartozó településeken Szeghy Csaba plébános.

Szent Kristóf szobrait az utak mentén sokszor láthatjuk, sőt nagyon gyakran az ő képe lapul a zsebekben a járműveink indítókulcsa mellett. Szent Kristófot mindenütt magas embernek ábrázolják, ám nagysága szolgálatkészségében is megmutatkozott. A legenda szerint egy folyóparton szolgált, ahol az embereket segítette a vízen való átjutásban - így találkozott a gyermek Jézussal. Az útközben növekvő terhek ellenére – hiszen közvetve vállán vitte a világ terheit Jézussal együtt - Őt is biztonságban átszállította a túlpartra. Krisztus megismerése után sokakat térített meg vértanúhaláláig.

A nemesapáti és a zalaszentiváni plébániákhoz tartozó hat faluban nemcsak a személyautók, kerékpárok, motorkerékpárok és traktorok részesültek áldásban, hanem az óvodások, kisiskolások járművei is. Szeghy Csaba plébános és a hívek arra kérték Szent Kristófot, hogy nyújtson gondviselő oltalmat minden járművön utazóknak és adjon nekik mindenkor szerencsés megérkezést az alkalmi úti céljukhoz, s majd a legvégső állomásra, az Isten országába.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-nem-lehet-megorizni-az-egyhaz-tanitasat-annak-tovabbfejlesztese-nelkul
Ferenc pápa: Nem lehet megőrizni az Egyház tanítását annak továbbfejlesztése nélkül!

Október 11-én a Szentatya jelentős beszédet intézett az Új Evangelizáció Pápai Tanácsa által szervezett találkozó résztvevőihez a vatikáni szinódusi teremben. Hangsúlyozta az egyház hagyományának dinamikus, élő jellegét, és kiemelte a tanfejlődést a halálbüntetés kérdésében.

2017. október 16. hétfő
itt-talalkozo-leanyfalun
Idén is Leányfalun szervezték meg az állandó diakónusok találkozóját

Október 12. és 14. tartották a magyarországi állandó diakónusok és házastársaik, a diakonátus iránt érdeklődők ITT (Imádság, Tanulás, Találkozás) találkozóját és továbbképzését a leányfalui Szent Gellért Lelkigyakorlatos Házban. A szombati szentmise főcelebránsa és szónoka Erdő Péter bíboros volt.

2017. október 16. hétfő