A Szentatya fogadta az Emmánuel Közösség tagjait

Kitekintő – 2011. február 4., péntek | 9:31

Az Oltáriszentségben találjátok meg az erőt, hogy minden embernek hirdessétek Isten igéjét – így buzdította a pápa az Emmánuel Közösség tagjait, akiket csütörtökön délben fogadott az apostoli palotában alapítójuk, Pierre Goursat halálának huszadik évfordulója alkalmából.

A Szentatya beszédében kiemelte, hogy a mai világban megújult erővel kell teljesíteni az apostoli küldetést, amely az Eucharisztiában gyökerező hiteles életen alapul. Elismerően beszélt az Emmánuel Közösség Fidesco elnevezésű kezdeményezéséről, amely a szegény országok lakosságának szolgálatára jött létre.

XVI. Benedek az egyházi mozgalom papi és világi tagjaihoz fordulva a szentségimádás fontosságára helyezte a hangsúlyt, amelynek segítségével lelki életünk elmélyül és nagyobb erővel hirdetjük Isten igéjét. Korunkban különösen sürgető feladat az igehirdetés a gyakran széttöredezett családokban, a fiatalok között, és az értelmiségiek körében.

Arra buzdította az Emmánuel Közösség tagjait, hogy belülről hogy nyújtsanak segítséget a plébániák apostoli tevékenységének megújulásához, támogassák spirituális és missziós küldetésüket. Fordítsanak különös figyelmet az egyházba visszatérőkre és azokra, akik nem részesültek alapos hitoktatásban.

Végül elismeréssel szólt a közösség elkötelezettségéről a hátrányos helyzetű országok lakossága iránt. Annak a reményének adott hangot, hogy a szeretetről tett tanúságtételük teremtő erővé váljon egy igazságosabb és testvériesebb világ felépítéséért.

 

Vatikáni Rádió/Magyar Kurír

(tzs)