A Szentatya fogadta a Neokatekumenális Út vezetőségét

Kitekintő – 2014. február 15., szombat | 13:41

Február 14-én, pénteken Ferenc pápa a Szent Márta-házban fogadta a Neokatekumenális Út vezetőségét. Kiko Argüello, Carmen Hernández és P. Mario Pezzi járult a pápa elé.

A Szentatya újabb 28 papot indított ad gentes misszióba Európába és az Egyesült Államokba. A következő országokról volt szó: Franciaország, Svájc, Ausztria, Dánia, Finnország, Lettország, Koszovó, Hollandia, Ukrajna, Bulgária és Magyarország; az USA-ban pedig Philadelphia városa.

A mostani találkozó a február 1-jén megtartott pápai audienciát követte, amikor Ferenc pápa találkozott a Neokatekumenális Út missziót vállaló tagjaival, és 12 családot küldött ad gentes misszióba, Kínába, Indiába, Vietnámba és Mongóliába.

Kiko Argüello a találkozó után nyilatkozott a Vatikáni Rádiónak. Elmondta: a pápa buzdította őket, hogy folytassák munkájukat, és kifejezte, hogy velük van. Nagy örömének adott hangot a Szentatya a missziók miatt.

Minden ad gentes missziót négy család alkot, akiket egy pap vezet. Olyan területen telepszenek le, ahol az Egyház nincs jelen semmilyen formában. Erősen szekularizálódott emberek közé mennek, akiket mélyen megérint a sokgyermekes családok közötti szeretet, a természetfeletti kapcsolat és a Szentlélek jelenléte.

Vatikáni Rádió/Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria