Szociális munkások számára szervezett továbbképzést a szatmári egyházmegyei Caritas

Külhoni – 2019. január 18., péntek | 9:48

Akkreditált képzést szervezett szociális munkások számára a Szatmári Egyházmegyei Caritas együttműködésben a Szociális Munkások Országos Kollégiumának szatmári fiókszervezetével. A kétmodulos tanfolyam második részét január 16–17-én tartották Szatmárnémetiben.

A kurzust, melynek első modulját 2018. november 22–23-án tartották, a Caritas egyik, svájci alapokból finanszírozott, hátrányos helyzetű közösségek fejlesztését és integrációját megcélzó projektjének keretében szervezték meg. A Makai Dimény Judit Katalin tréner által vezetett foglalkozásokon huszonkét Szatmár megyei polgármesteri hivatalokban, valamint a Caritas szociális intézményeiben tevékenykedő szociális munkás vett részt.

A szociális munkások közül korábban többen is jelezték: ahhoz, hogy jobban megérthessék az ügyfeleiket és jobban tudjanak kapcsolódni hozzájuk, szükségét érzik annak, hogy mélyebben megismerjék saját személyiségüket. A második modul fő témája tehát az önismeret volt.

A résztvevők David Kolb tanulási ciklusait figyelembe véve feltérképezték egyéni tanulási stílusukat, illetve tudatosították, hogyan befolyásolja tanulási stílusuk munkahelyi hatékonyságukat. Betekintettek a családok működésének alapelveibe is, majd együtt tárták fel, hogyan befolyásolja a családon belül betöltött pozíció azt, hogy kikké válunk. Makai Dimény Judit Katalin elmondta, a résztvevők így átlátták, hogyan, milyen típusú segítőkké váltak, ugyanakkor a segítettek reakcióit is jobban megértik. A két nap során kiemelt figyelmet fordítottak arra is, hogyan javítható a kollégákkal és az ügyfelekkel való mindennapi kommunikáció.

Forrás és fotó: Romkat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria