A Szent Márton-terv kormányzati támogatást kap

Hazai – 2014. december 31., szerda | 10:02

Három fejlesztési területre 8,7 milliárd forint kormányzati támogatást kap Szombathely – jelentette be december 30-án sajtótájékoztatón Hende Csaba honvédelmi miniszter, a város országgyűlési képviselője. Az MTI tájékoztatását olvashatják.

A Szent Márton-terv beruházásaira 5 milliárd forintot kap a város. Hende Csaba elmondta: 2016-ban Szent Márton születésének 1700. évfordulóját ünnepli Szombathely, és a rendezvények kiemelkedő pontja lehet Ferenc pápa látogatása.

A város fedett uszodájának fejlesztésére 2,2 milliárd forintot fordítanak. A látványtervek már elkészültek, az uszoda szaunavilággal egészül ki, és a vízilabdasport fellendítése érdekében külön medencét kapnak a pólósok. Gazdaságfejlesztésre 1,47 milliárd forintot költhet a támogatásból a város, ezt a pénzt a tíz éve felszámolás alatt álló Styl Ruhagyár megmentésére, az ott dolgozó hatszáz ember munkahelyének megtartására fordítják – mondta Hende Csaba.

Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere arról beszélt, hogy a fejlesztések a székesegyházat és környékét, a püspöki palotát, a Smidt Múzeumot és körzetét, a Szent Márton-templomot és környékét, a Savaria Múzeumot, valamint a Szent Márton-utat is érintik. Hozzátette: az utóbbi beruházással új centruma alakulhat ki a városnak.

Fotó: Utazom.com

Magyar Kurír