Tábori lelkészek a repülőnapon

Hazai – 2013. augusztus 8., csütörtök | 12:04

Augusztus 3-án és 4-én rendezték Kecskeméten a Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai bemutatót. Idén először a HM Tábori Lelkészi Szolgálat is részt vett a rendezvényen, hogy bemutathassa az érdeklődőknek a szolgálat munkáját, feladatát.

A látogatókat Hankóczi Gergely őrnagy, református tábori lelkész; Kálinger Roland százados, Rácz István főhadnagy, Németh Kornél hadnagy katolikus tábori lelkészek, valamint Totha Péter Joel vezető tábori rabbi fogadta – derül ki Homoki Nagy Zoltán, a Táborilelkész főszerkesztője írásából.

Sok érdeklődő tekintette meg a tábori lelkészség kiállított ismertetőit: a vallási témájú könyveket, ima- és olvasókönyveket, érmeket. Bibliai idézeteket tartalmazó kártyanaptárakat és katonai zsebben is elférő Újszövetséget kaphattak. A tábori lelkészek külön a repülőnapra tervezett felvarrókkal, pólókkal és hűtőmágnesekkel kedveskedtek a látogatóknak. Sokan érdeklődtek a tábori lelkészi szolgálat felől, munkájuk, feladatuk iránt. Személyes beszélgetésekre is sor került.

A Táborilelkész honlapon található képgaléria ízelítőt ad a repülőnapon történtekről.

taborilelkesz.hu/Magyar Kurír