Terménymegáldás a csehimindszenti plébánia falvaiban és Zalaegerszegen – KÉPRIPORT

2018. október 11. csütörtök 13:51

Hazánkban a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia rendelkezése alapján október első vasárnapján rendezik a terménybetakarítási hálaadó ünnepségeket. 2012 őszétől a csehimindszenti plébánia falvaiban is megtartják ezt a liturgiát. Október 7-én a zalaegerszegi hívek is hálát adtak a jó termésért.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A csehimindszenti plébániához tartozó falvakban lelkesen készülnek a hívek, hogy köszönetet mondjanak Istennek, hogy megsegítette őket a kerti, hegyi és a mezei munkák során, és mindenféle földi jóból juttatott neki annyit, ami szükséges vagy még azon felül is – írta beszámolójában Papp Balázs.

Évről évre kreatív alkotások készülnek az oltárok mellett, amiket az idén is Déri Péter esperes plébános áldott meg.

*

Október 7-én adtak hálát az idei jó termésért a zalaegerszegi hívek. Sokat imádkoztak érte és dolgoztak vele. A munka és a föld gyümölcse beérett; illő volt hálát adni mindazért, amit Istentől kaptak.

Kreatív és ügyesen összeállított terményes asztalok díszítették a bazitai és a kertvárosi templomot október első vasárnapján Zalaegerszegen. A hívek nagy lelkesedéssel készítettek el a föld terméséből jelképes felajánlási asztalt, amelyet helybéli kiskertekből, földekről szüreteltek le a termelők.

Forrás: Szombathelyi Egyházmegye

Fotó: Papp Balázs; Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Címkék: egyházmegyék
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-ha-nem-szeretunk-mar-megtettuk-az-elso-lepest-ahhoz-hogy-oljunk
Ferenc pápa: Ha nem szeretünk, már megtettük az első lépést ahhoz, hogy öljünk!

Október 17-én a Szentatya azt fejtette ki a „Ne ölj!” parancsról szóló katekézisében, hogy nem más ez a parancs, mint Jézus tanítása szerint felszólítás a szeretetre és az irgalomra, és vigyáznunk kell, mert a másik sértegetésével, lenézésével, levegőnek nézésével már gyilkosai is vagyunk neki.

2018. október 17. szerda
-van-egy-almunk-vilag-vallasi-vezetoi-beke-muhelyeben-munkalkodnak
„Van egy álmunk!” – A világ vallási vezetői a béke műhelyében munkálkodnak

Ökumenikus imádsággal és ünnepélyes szertartással ért véget október 16-án Bolognában az idén 32. alkalommal megrendezett vallások közötti találkozó, ahol a világ vallási vezetői együtt keresték, építették a béke hídjait.

2018. október 17. szerda