Terménymegáldás a csehimindszenti plébánia falvaiban és Zalaegerszegen – KÉPRIPORT

2018. október 11. csütörtök 13:51

Hazánkban a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia rendelkezése alapján október első vasárnapján rendezik a terménybetakarítási hálaadó ünnepségeket. 2012 őszétől a csehimindszenti plébánia falvaiban is megtartják ezt a liturgiát. Október 7-én a zalaegerszegi hívek is hálát adtak a jó termésért.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A csehimindszenti plébániához tartozó falvakban lelkesen készülnek a hívek, hogy köszönetet mondjanak Istennek, hogy megsegítette őket a kerti, hegyi és a mezei munkák során, és mindenféle földi jóból juttatott neki annyit, ami szükséges vagy még azon felül is – írta beszámolójában Papp Balázs.

Évről évre kreatív alkotások készülnek az oltárok mellett, amiket az idén is Déri Péter esperes plébános áldott meg.

*

Október 7-én adtak hálát az idei jó termésért a zalaegerszegi hívek. Sokat imádkoztak érte és dolgoztak vele. A munka és a föld gyümölcse beérett; illő volt hálát adni mindazért, amit Istentől kaptak.

Kreatív és ügyesen összeállított terményes asztalok díszítették a bazitai és a kertvárosi templomot október első vasárnapján Zalaegerszegen. A hívek nagy lelkesedéssel készítettek el a föld terméséből jelképes felajánlási asztalt, amelyet helybéli kiskertekből, földekről szüreteltek le a termelők.

Forrás: Szombathelyi Egyházmegye

Fotó: Papp Balázs; Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Címkék: egyházmegyék
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
kuldetes-vilaghoz-erdo-peter-ii-vatikani-zsinatot-lezaro-paparol-vi-palrol
Küldetés a világhoz – Erdő Péter a II. vatikáni zsinatot lezáró pápáról, VI. Pálról

Ferenc pápa a fiatalokról szóló szinódus idején, október 14-én szentté avatta elődjét, VI. Pált, aki 1963 és 1978 között volt Szent Péter utóda. Erdő Péter bíboros-prímást arra kértük, hogy ismertesse meg olvasóinkkal a II. vatikáni zsinatot lezáró pápa életét és működését.

2018. október 14. vasárnap
elso-szuletesnapjat-unnepelte-rakoskerti-szent-xxiii-janos-kapolna
Első születésnapját ünnepelte a rákoskerti Szent XXIII. János-kápolna

Névadója ünnepét követően, október 13-án emlékeztek meg a budapest-rákoskerti Szent XXIII. János-kápolna megáldásának első évfordulójáról. Az ünnepi szentmisét Michael August Blume érsek, Magyarország apostoli nunciusa mutatta be.

2018. október 14. vasárnap