Tűzifa 850 családnak – a Katolikus Karitász akciója

Hazai – 2013. február 1., péntek | 13:19

A Karitász országszerte mintegy 18 millió forint értékben oszt tűzifát a rászorulók közt.

A téli hónapokban a Katolikus Karitász fokozott figyelmet fordít mindazokra, akik számára a hideg elleni védekezés komoly megpróbáltatást jelent. Az elmúlt hetekben már megkezdődött a Karitász tűzifa akciója, amely során 19 megyében, több mint 70 településen összesen 18 millió forint értékben osztunk szét tüzelő fát. Ez a mennyiség mintegy 850 rászoruló család számára jelent 1-1 köbméter tüzelőt, amely hetekig segít átvészelni a téli hideget.

Az adományok átadása folyamatosan zajlik a településeken. Az elkövetkező napokban többek között a Bajóti Régió területén lesznek osztások. Február 5-én két esztergomi családhoz érkezik meg a tűzifa:

A Marosi család 5 gyermekkel várja a tüzelőt, amely több hétre nagy segítséget nyújt. A család legkisebb gyermeke 6 hónapos, a legnagyobb kisiskolás. Édesapjuk évek óta próbál munkát találni, eddig eredménytelenül. Ugyanabban az utcában lakik a 6 gyermekes Kósa család, ahol a legkisebb gyermek 8 hónapos. Az albérletben élő családban az édesapa szintén munkanélküli, így komoly nehézséget jelent a lakás melegen tartása mellett a gyermekek ellátása is – szerepel a Katolikus Karitász közleményében.

A két család számára – csakúgy mint számos további esetben – a szervezet a tűzifa mellett élelmiszert, meleg ruhát és játékokat is visz, hogy ezzel is segítsék őket a téli időszakban.

Magyar Kurír