Ülést tartott az I. Magyar Nemzeti Serra Tanács

2009. január 30. péntek, 15:49

Az I. Magyar Nemzeti Serra Tanács január 26-i ülésén választották meg a magyarországi tartomány tisztségviselőit Budapesten, a Kassai téri Szentlélek Egyházközség közösségi házában.

Az elkövetkező három év kormányzójának Várbíró Pétert választották a Nemzeti Tanács ülésén megjelent Serra-csoportok elnökei. A kormányzó célul tűzte ki, hogy Magyarországon egyre több egyházmegyében, plébánián legyenek olyanok, akik a Serra lelkiségen belül imádkoznak a papi és szerzetesi hivatásokért, és segítik lelkipásztoruk munkáját tettel és imával.

* * *

A Serra lelkiség civil szerveződés az egyházért, az egyházban, az egyházból. Segítőik a Serra-káplánok, akik a lelki vezetést biztosítják. Imára hív papi és szerzetesi hivatásokért. A Serra lelkiség a szolgálatba lépő papok támogatása mellett elősegíti a lelkiséghez tartozók hitének megerősítését is. Akik ehhez a lelkiséghez tartoznak, minden nap imádkoznak a papi és szerzetesi hivatásokért, és munkájukkal is segítik Isten országának építését.

A Serra név nem mozaikszó, hanem boldog Juniperro Serra ferences misszionárius nevét viseli. A szervezet Magyarországon az alábbi helyeken működik:

• a pécsi régióban: Pécs, Monyoród, Kátoly, Szederkény-Nyomja
• a szeged-csanádi régióban: Szeged, Hódmezővásárhely, Makó-Maroslele, Orosháza
• a debrecen-nyíregyházi régióban: Nyíregyháza, Fehérgyarmat, Jánkmajtis

Az I. Nemzeti Tanács összejövetelének célja az volt, hogy megválassza három évre a magyarországi tartomány tisztségviselőit, másrészt elfogadja az új alapszabályt, valamint megbeszélje az elkövetkezendő három időben a lelkiség terjesztésének lehetőségeit.

Az ülésről és a Serra lelkiségről Ruszki Gábor plébános, Serra-káplán küldött tájékoztatást szerkesztőségünknek.

Magyar Kurír

Képek: Szabó Zsuzsanna
 

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
ferenc-papa-ne-feljunk-talalkozni-krisztussal-az-idegenekben-es-migransokban
Ferenc pápa: Ne féljünk találkozni Krisztussal az idegenekben és a migránsokban!

Február 15-én délután maga a Szentatya nyitotta meg szentmisével a „Félelemtől mentesek” című háromnapos találkozót Sacrofanóban, amelyet az Olasz Püspöki Konferencia (CEI) „Bevándorlók” nevű alapítványa, az olasz karitász és az Astalli Központ szervezett.

08:57
erdo-peter-nagyszeru-lenne-ha-az-eucharisztikus-kongresszust-boldogga-avatas-is-kiserhetne
Erdő Péter: Nagyszerű lenne, ha az Eucharisztikus Kongresszust boldoggá avatás is kísérhetné

Bizakodni lehet, hogy Mindszenty József bíboros boldoggáavatási eljárása újabb lépést tesz a 2020-as magyarországi Eucharisztikus Kongresszusig Erdő Péter bíboros, prímás szerint, aki vatikáni tanácskozásai végén Ferenc pápa csíksomlyói látogatásáról is nyilatkozott február 15-én MTI-nek.

2019. február 15. péntek